Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená kousavost?

Dobrý den, jsem chovatelem užovky červené, která má tak půl roku a měří 60 cm. Vypadá to že se ji daří skvěle, všechny podmínky chovu splňuji ale nyní k otázce. Už se mi stalo 2x po sobě že byla dost agresivní...Neberu jí moc do ruk ale nevím jestli to je dobře nebo ne, vždy po jídle jak jsem ji chtěl jen přesunot do terárka tak sotva jsem se ji dotkl tak ji hlava splaskla do trojuhelníku a začala syčet, dělat esa za krkem a výpady na mě, vcelku jsem se bál, zajímalo by mě co by se mohlo stát kdyby mě kousla tudíž jak velké ma zuby a co dokážou zpusobit, neb jestli jen kousne nebo se začne omotávat popřípadě jestli ji častěji zvykat na ruku...poznámka že jsem neměl ruky cítit od myši, myl jsem si je mydlem předtím než jsem na ni sahl...
A ještě jedna otázka, dodělal jsem větčší terárium a chtěl bych do ní krajtu královskou a příjde mi že jsou spíše takové hodnější aspon nějsou tak hbité jak užovky...je to s tou agresivitou same nebo jsou to uplně milačci...?
Děkuji za všechny odpovědi.

Předmět Autor Datum
Ne všechny guttky jsou salámisti, některé jsou prostě kousavější a střílí..buď jen výpady, nebo i s…
Aurifer 13.05.2015 17:33
Aurifer
Mám guttky čtyři, dvě jsou celkem ok, jedna je náladová a jedna je stříleč, je jedno, zda má hlad ne…
kacaba1 13.05.2015 20:32
kacaba1
jsem chovatelem užovky červené, Takže jako "chovatel" máte určitě o svém chovanci co nejvíc nastud… poslední
cejna 13.05.2015 21:38
cejna

Ne všechny guttky jsou salámisti, některé jsou prostě kousavější a střílí..buď jen výpady, nebo i s kousnutím. Může být. Někdy je to časem samovolně přejde s růstem, jindy ne. Braní do ruky na to nemá žádný vliv ( a žádný had to nemiluje). Kdyby tě kousla, tak ti udělá jen "razítko", nic víc z toho nehrozí a škrtit ruku nezačne, pokud se jedná o běžné obranné kousnutí. Pokud je hladová a myslí si, že by se mohlo jednat o kořist, hlavně pokud by ti smrděla ruka myší, tak by se mohla zakousnout a zkoušet škrtit, to udělá každý had a s agresí to nemá nic společného. Ale ani od dospělé guttky víc jak razítko nehrozí, zuby mají poměrně malé a udělá to jen pár trošku krvácejících vpichů. Většina lidí tam druhý den nemá skoro nic vidět. Co se týče regiusek, tak tam platí totéž co u těch guttek - většina hadů je mírná, ale to neznamená, že se mezi nimi taky nenajdou střelci, hlavně pokud se jedná o mláďata.

jsem chovatelem užovky červené,

Takže jako "chovatel" máte určitě o svém chovanci co nejvíc nastudováno...
Tudíž tento dotaz vůbec nechápu....
Protože dotazy typu:

co by se mohlo stát kdyby mě kousla

jak velké ma zuby

neb jestli jen kousne nebo se začne omotávat popřípadě jestli ji častěji zvykat na ruku

nemůže napsat žádnej chovatel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru