Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchov mláďat

Zdravím,

v neděli se mi začaly líhnout malé agamy. Bylo to natolik neočekávané, že musím zbytek osvětlení dokoupit přes týden. S odchovem jsem úplný začátečník, takže mám pár dotazů.

Mláďata postupně z inkubátoru předávám do docela prostorného terária, kde jsem zatím nainstalovala bodovku (40W) a starým agamám jsem dočasně zabavila UVB žárovku. Ještě předtím jsem se rozmýšlela, jestli jim tam dát třeba zatím jenom úspornou žárovkou (zářivku teprve dokupuji) na dosvícení nebo raději tam nechat to postarší UVB. Co myslíte, že se vyplatí více? Ptám se hlavně z důvodu, že chci mít jistotu pod čím mám větší možnost je rozkrmit. A jestli by to 5 dní bez UVB do začátku přežili a dát jim tam teď raději tu úsporku, aby byli aktivnější a všímali si potravy. Jsou druhý den po vylíhnutí a zatím nechtějí žrát.

Dále se zeptám, jak to děláte s oddělováním větších a menších jedinců, třeba poslat i nějaké ukázkové fotografie, abych měla předem představu. Oddělujete je do terárií, kde je zvlášť veškeré osvětlení nebo je možnost rozdělit i terárium samotné, když je dost velké, na 2 poloviny. Stále totiž neplatím náklady za elektřinu já, proto se tak moc vyptávám :-D

To jest zatím vše, co mě nyní napadá za otázky. Budu vděčná za vaše rady a postřehy.

Děkuji.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako odchovna se mi osvědčila metoda Samla boxu, kdy nad nimi mám jen uvb trubici a žárovku kterou j… poslední
Roman Kordiovsky jin 27.05.2015 06:28
Roman Kordiovsky jin

Jako odchovna se mi osvědčila metoda Samla boxu, kdy nad nimi mám jen uvb trubici a žárovku kterou jim přitápím, po příchodu domu vezmu druhou přendám zvířata a tu druhou omyji, jednoduché, praktické a hlavně budete mít čisto... agamy ,které vylezou z vajce hned nevyndávám nechám den odpočinout, oni stejně v prvních hodinách stejně jen polehávají.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...