Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na cov Camponotus ligniperdus

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak mám chovat - respektive čím mám krmit královnu Camponotus ligniperdus? Mám ji v malém po domácku vyrobeném korkovém formicariu, pokouším se ji krmit larvami masařek, vodou naředěným medem, medotěstem a případně kousky sušenek. Ona ale nic z toho nežere a ač je mladá, přestala klást vajíčka takže nevychovává žádné dělnice. :-( Nevíte co dělám špatně? Prosím o radu.

Předmět Autor Datum
Zdravím, skúste na facebooku napísať Adriánovi Purkartovi. Chová mravce, myslím, že bude vedieť pora…
miro293 21.07.2015 09:24
miro293
Kontaktujte Vaška Skoupého na mail mantodea@post.cz (insectarium.cz), v ČR mě nikdo povolanější stra…
Epanterias 21.07.2015 22:12
Epanterias
A kam ji to davate? Ja mel podobny problem a vyresila to injekcni strikacka, kterou jsem ten med s v…
chsajarsa 23.07.2015 14:06
chsajarsa
Dobrý deň, mali mravce dostatok vlkosti a tepla ?
Peter Matejka 12.08.2015 22:24
Peter Matejka
Děkuji všem za odkazy i dotazy. Kralovně dávám všechny tekutiny včetně vody do seříznutých vršků od… poslední
OP32 20.08.2015 22:30
OP32

A kam ji to davate? Ja mel podobny problem a vyresila to injekcni strikacka, kterou jsem ten med s vodou davkoval kousek od ni. Kazdopadne mi C.ligniperda nefungovali vyssich teplotach a kralovna odmitala zrat. Takze je klidne mozne, ze je to timto tropickym pocasim venku. Zkuste ji dat nekam na zem, kde jsou ty teploty o poznani nizsi.

Děkuji všem za odkazy i dotazy. Kralovně dávám všechny tekutiny včetně vody do seříznutých vršků od pet lahví. Občas jí na korek ve kterém ji chovám kápnu trochu vody jen tak na zvlhčení. Krmit stříkačkou jserm již zkoušel, ale královna se jí bojí tak jsem to vzdal. Stále vyměňuji tekutiny a občas dodám nějaký zabitý hmyz. Nyní se konečně rozkladla a má asi 10 vajec. Z jednoho mraveniště také nějakých camponotusáků (volně v přírodě) se mi povelo ukrást několik larev které jsem jí dal, myslel jsem, že je sežere, ale kupodivu je všechny adoptovala.:-) Tak to snad dopadne dobře. Zajímalo by mě jen, jestli je pro ně na zimu nutný pokles teploty. Děkuji všem za odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru