Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odchyt potkana

Zdravim ... to bych se pos*al .. mám potkany v kůlně a za živýho boha nechápu jak mi mohl jeden velkej zdrhnout, každopádně mě upozornil pes když mi to tam celý rozboural. Takže otázka na vás, jednoduchá po domácku vyrobená past na potkana ? nechci ho zabít jen odchytit ! díky :puff:

Předmět Autor Datum
1. když chci někde chovat potkany, tak to pořádně zabezpečím 2. přístup psů a koček nesmí být. Samic…
V.R. 10.08.2015 18:45
V.R.
1. přivezl jsem si je v pátek a zatím jsem se k tomu nedostal. 2.mámě nevysvětlim když si ryje na za…
matt7 10.08.2015 18:59
matt7
nechci ho zabíjet .. má akorát velikost pro hada :-):-D tak ho z té pasti tj. mrtvého, hoď hadovi ;…
Uroboros 10.08.2015 19:09
Uroboros
to je taky pravda :-) ale živej je živej .. a právě že o tom je tohle téma že nechci sklopnou kupova…
matt7 10.08.2015 19:28
matt7
ad. tvůj bod 2. pokud ti k nim poleze pes a kočky, nepočítej s tím, že se budou množit. Buď to zařiď…
V.R. 10.08.2015 19:45
V.R.
to je individuální, někteří potkani si na to zvyknou a pak je jim to uplně putna. Taky záleží jak mo…
Aurifer 10.08.2015 20:22
Aurifer
To je možné. Já mám teda zkušenost, že i pouhý vizuální kontakt se psem způsobil dlouhodobou nepříto…
V.R. 10.08.2015 20:34
V.R.
ale ty máš ty mixe s divokýma, ne? ti mohou být nervnější. Laborákům je to vesměs fuk, pokud to nejs…
Aurifer 11.08.2015 00:52
Aurifer
:-D Jj jak píše Aurifer= a pak je jim to uplně putna:-D Tak to mám já i když čokl tam k nim nechodí…
Petrš 10.08.2015 21:47
Petrš
já k nim teda borďáky nepouštěla, páč to byli hrozní "hrom do police" a taky by mi ty potkany oslint…
Aurifer 11.08.2015 00:55
Aurifer
:-D Přesně jsou jak sloni v porcelánu a z dršky jim teče jak z kropícího vozu:-D pro tam nesmí ale a…
Petrš 11.08.2015 14:39
Petrš
Já bych k těm pastím něco dodal, pokud si to neumí představit, tak aby to fungovalo jak si představu…
Uroboros 11.08.2015 19:10
Uroboros
Hlavní problém vidím v tom, že majitel tu plká na diskuzi a krysák mu mezitím zdrhnul bůhví kam. Pok…
V.R. 11.08.2015 19:36
V.R.
zas tak černě bych to neviděla...pokud tam jsou ostatní potkani a aspoń nějaké žrádlo, byť třeba vyh… poslední
Aurifer 12.08.2015 01:24
Aurifer
Tak natáhni klasickou zabíjecí pastičku a čekej, práskne to brzo a ještě teplýho ho hoď hadovi. Nech…
V.R. 10.08.2015 19:50
V.R.
a nebo si kup pklasickou truhlikovou nášlapnou živolovku. pokud chováš potkany v kůlně, tak se ti ča…
Aurifer 10.08.2015 20:25
Aurifer

1. když chci někde chovat potkany, tak to pořádně zabezpečím
2. přístup psů a koček nesmí být. Samice jsou tím často stresované a žerou holata
3. Proč nezabít? Když si oživíš chov nějakým nově koupeným, jen to prospěje. Prostě kup v železářství za pár kaček klasickou sklapovačku na potkany a zas tolik to neprožívej.
+ si uvědom, že potkani nejsou většinou žádné kytičky a mazlíci (opominu ty chované fakt na mazla), jsou to silná a chytrá zvířata, navíc občas dost hajzloidní, tak si to uvědom a přizpůsob tomu chovné podmínky.
P.S. Jestli zdrhnul jeden, tak pokud jsi nezadělal díru, už jsou venku všichni

1. přivezl jsem si je v pátek a zatím jsem se k tomu nedostal.
2.mámě nevysvětlim když si ryje na zahrádce aby tam nepustila psa ani kocoura, maj tam pší granule+kočičí konzervy+ kosti
3.nechci ho zabíjet .. má akorát velikost pro hada :-):-D
P.S. žádná díra neni a ani ty nejmenší neutekli všichni jsou na místě :-)

ad. tvůj bod 2. pokud ti k nim poleze pes a kočky, nepočítej s tím, že se budou množit. Buď to zařiď tak, ať se tam nedostanou, nebo si ten chov rovnou zruš, protože z toho nejspíš nebudeš nic mít. Mluvím z vlastní zkušenosti, když je chodí opruzovat psi a kočky, samice jsou ve stresu a buď vůbec nezabřezávají, nebo si spíš žerou holata.

ale ty máš ty mixe s divokýma, ne? ti mohou být nervnější. Laborákům je to vesměs fuk, pokud to nejsou jó nějaké vyplašenky. To záleží na kmeni, ale kdysi jsem měla klece s laborákama v místnostech, kde krom pochodujících psů a koček (o terárkách s hadama ani nemluvě) běhala fretka a létala poštolka. Potkani ze začátku byli trochu vyvalení, ale po pár dnech jim to bylo uplně fuk, protože věděli, že se k nim ti potenciální predítoři nedostanou. A pokud ne, tak jim k pocitu bezpečí stačí dát trochu matroše na hnízdo nebo domek, to stačilo i těm divokým co jsem měla já. A rodili a odchovávali uplně nerušeně.

A mimochodem, na sousedství potenciálních predátorů si zvykly i krysy, a to jsou nějaké vyplašenky.

:-D Přesně jsou jak sloni v porcelánu a z dršky jim teče jak z kropícího vozu:-D pro tam nesmí ale ani nechodí jako štěně mě tam fouk zvrhnul přepravku švábů a jak jsem je chytal tak si blbec myslel,že si s ním chci hrát tak dostal přes dršku a od té doby stojí ve dveřích a čumí.

No ale nic radši k tématu=pro zadavatele snadno uděláš sám(a) 5×prkénko+kus dobrého drátu aby se neohnul+kousek drobného pevného pletiva a je to vůbec nic na tom nejni.Dám odkaz na truhlíky i pro ostatní třebas se to bude někomu hodit=na potkana stačí v poho obrázek 2. http://www.ms-dvurkralove.estranky.cz/file/11/past i.pdf

Já bych k těm pastím něco dodal, pokud si to neumí představit, tak aby to fungovalo jak si představuje a aby to udělal z toho co má po ruce, tak to neudělá ani s návodem. Protože se to musí prostě a jednoduše udělat správně, přesně a odolně, jinak to nebude fungovat s jistotou a jak to jednou nezafunguje - potkyše to třeba plácne po prdeli a zdrhne, víckrát tam nevleze. Výroba takové udělátka je pak naprosto zbytečná ztráta času...

Hlavní problém vidím v tom, že majitel tu plká na diskuzi a krysák mu mezitím zdrhnul bůhví kam. Pokud v té kůlně nemá vodu a žrádlo, proč by tam zůstával. Za ten den se rozkoukal a teď už sousedům vesele vegetí ve sklepě, nebo něco podobného :-)
Někdy prostě není čas na dotazy a je nutno konat okamžitě. I kdyby to mělo znamenat vzít ho lopatou po hlavě, když poběží kolem. Teď ho někde sežere kočka, chcípne žízní, nebo ho zavraždí sousedi.

zas tak černě bych to neviděla...pokud tam jsou ostatní potkani a aspoń nějaké žrádlo, byť třeba vyházené z klecí, tak se minimálně po nějakou dobu bude zdržovat v té kůlně nebo okolí, páč oni se zas tak rychle nerozkoukávají, aby se ihned hrnuli do neznáma.

Jinak k živolovkám jak psal Uro. Ona ta past potkana plácnout ani nemusí, stačí, když se mu na té věci něco bude nezdát - třeba past s jen 1 vlezem, nebo prostě divný tmavý šuplík a nevleze tam. Fungující pletivové pasti vyráběné lidmi co ví co dělají nestojí majlant a hodí se i pro příště, tak je lepší tu živolovku prostě koupit hotovou.

Tak natáhni klasickou zabíjecí pastičku a čekej, práskne to brzo a ještě teplýho ho hoď hadovi. Nechci Ti do toho kecat, ale těmihle "vychytávkami" si akorát přiděláváš práci a stejně je to ve finále tak trochu k ničemu. Předpokládám, že mamině bude dost vadit pocit, že jí někde po zahradě lítá laborák, kterého velmi rychle poznají podle jinak barevného kožichu i sousedi a vletí na vás. Natáhni tam pastičku a nedělej bejkárny. Než si stlučeš, nebo seženeš sklopec tak se pochcan nastěhuje k někomu do sklepa a budeš mít o sousedskou zábavu postaráno.
+ zaděláním díry jesm myslela zamezení dalších úniků. Je jedno jestli dírou, nebo jakkoliv jinak. Jestli na možnost útěku přišel jeden, další ho budou brzy následovat. Takže ty ubikace pořádně projdi a zabezpeč i ty možnosti k útěku, které ti přijdou nereálné. Jdou to velmi vynalézavá zvířátka.

a nebo si kup pklasickou truhlikovou nášlapnou živolovku. pokud chováš potkany v kůlně, tak se ti časem 100% bude ještě hodit. Akorát co se týče toho chycení samotného, tak potkani většinou "nezabírají" na návnadu. lepší je dát past někde podél stěny, kudy potkan chodí. Pak se tam většinou při probíhání chytí. A taky pokud tam nemá jiný zdroj vody, tak spíš než na krmení se chytí na misku s vodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru