Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Borovicová kůra v teráriu s chameleonem jemenským.

Ahojky . Chtěla bych poprosit o radu. Bude v teráriu vadit borovicová kůra? myslela jsem, že bych touto kůrou oblepila tavným lepidlem nebo silikonem ( nevím co je lepší )zavěšená světla a jednu stěnu aby to více splívalo s okolím v terárku. Je třeba ji nějak omýt, nebo vydesinfikovat ?Jsem zde jako nováček a chamíka budu teprve pořizovat. Jsem ve stádiu vybavování terária. Děkuji všem :-)

Předmět Autor Datum
kuru bych nedaval k calyptrakovi vubec na toz z borovice kdyz uz tak dubovou , ale jak pisu ke calyp…
Janekkk 14.08.2015 13:19
Janekkk
jinak kůru očistit, umýt horkou vodou , a postříkat savem
Janekkk 14.08.2015 13:22
Janekkk
Moc děkuji. Přes víkend, budu mít zábavu. :-) Terárium mám po celé horní ploše jen přikryté jemným p…
ceissy 14.08.2015 13:25
ceissy
UVB zaleží co mas pokud mas compact(napr reptiglo) nech tu zarovku prostě bez krytu tím udělás nejle…
Janekkk 14.08.2015 13:30
Janekkk
na pozadí borovicovou kůru dát můžeš, ale na svtla je to zbytečné a už vůbec nelepit tavným lepidlem… poslední
Aurifer 15.08.2015 12:36
Aurifer

kuru bych nedaval k calyptrakovi vubec na toz z borovice kdyz uz tak dubovou , ale jak pisu ke calyptrákovi kůry bych nedaval zbytečne to bude držet vlko a calyptrak potrebuje suche dobře větrane terárko udělej radší 3D pozadí z pisku (polystyren , flexibilni lepidlo , písek)

UVB zaleží co mas pokud mas compact(napr reptiglo) nech tu zarovku prostě bez krytu tím udělás nejlepe bodovku můžeš schovat do květináče nebo mimo terarko a svitit sni zvrcho přes strop. větrání , jinak ktomu větráni podélný pás pod dvířkami, a aspoň 1/3 stropu

na pozadí borovicovou kůru dát můžeš, ale na svtla je to zbytečné a už vůbec nelepit tavným lepidlem, to by se tam akorát rozhřívalo. Desinfikovat se nemusí, stačí když se nechá vyschnout a odrbe kartáčem. Světla nech volně, bez jakéhokoliv krytu, dýl ti vydrží. Světla v krytech jsou přežitek z doby, kdy se ještě používaly baňkové žárovky. V dnešní době to už žádný význam nemá, pokud někdo stále nepoužívá ty baňky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru