Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topný kabel v polystyrenu

Zdravím Vás,
chci udělat v terariich pro škrtiče podlahové vytápění topnými kabely, teraria jsou z osb a napadlo mě na dno přilepit dejme tomu 2cm tlustou desku polystyrenu a do něj vyříznout drážku na kabel a,kabel do drážky následně zasilikonovat a ve finále nalepit lino.

Máte někdo zkušenost s kombinací topného kabelu a polystyrenu? Mam obavu aby se netavil, nechci zkoušet metodou pokus, omyl, jako se mi stalo když jsem například na dno nalepil chemoprenem jezirkovou folii a pak ji vztekem vytrhal, dekuji za reakce.

Předmět Autor Datum
Měl jsem tuhle instalaci pod boxy s eskulapkama, 1,5cm tlustý extrudovaný polystyren a topný kabel 1…
Helo 25.08.2015 08:20
Helo
Mám drážky na topné kabely vyfrézované přímo v OSB, přetmelené tmelem na dřevo a na OSB nalepené lin…
cham 25.08.2015 22:27
cham
Měl jsem takhle udělaný topný kámen na pevno v terárku - PS, na něm perlinka s přidrátovaným topným…
Pohan94 26.08.2015 17:08
Pohan94
Měla jsem to u švábů a polystyren se za nedlouho roztavil. poslední
Nessy 26.08.2015 17:13
Nessy

Měl jsem tuhle instalaci pod boxy s eskulapkama, 1,5cm tlustý extrudovaný polystyren a topný kabel 15W. Chvíli to vydrželo, ale pak ten kabel polystyren postupně naporcoval jako odporová pila. Použít méně výkonný kabel by mohlo být řešení, ale asi ne v případě, že na něm bude lino a osb deska. Nebo možná tu drážku vyložit nějakou nehořlavou tepelnou izolací?

Měl jsem takhle udělaný topný kámen na pevno v terárku - PS, na něm perlinka s přidrátovaným topným kabelem a na to jsem lepidlem na dlaždice přilepil dlaždici, pak jsem to ještě celé opískoval, ať to nějak vypadá. O životnosti nic říct nemůžu, měl jsem to tak asi čtvrt roku, fungovalo to OK, pak šlo terárko celé pryč

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru