Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem termostaty a rack systémy

Dobrý den. Zakládám rack systém pro gekončíky noční a chtěl bych se zeptat na řízení teploty v boxech. Na vytápění použiju výhřevný kabel v podlaze, ale není mi jasné jak nainstalovat termostat. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli musím mít každý box řízený vlastním termostatem, nebo stačí kabel natáhlout rovnoměrně do police a čidlo dát jen do jednoho boxu? Budu vděčný za jakoukoliv odpověď, děkuji.

Předmět Autor Datum
Pokud budete dávat termostat do každého boxu (termostat typu RT2, který všichni milují), tak budete…
Bocars 30.08.2015 11:02
Bocars
Osobně radím to rozdělit alespon na dva nebo tři okruhy, dva termostaty za sebou také nejsou špatná…
coleopter274 31.08.2015 09:41
coleopter274
Ahoj. Nechci do toho moc kecat,ale proč dávat termostaty =více termostatů=je řešení používám mnoho l…
Petrš 31.08.2015 10:46
Petrš
Ak este nemas kupeny vyhr.kabel odporucam alternativu vyhrevnu foliu-riadena termostatom RT-2.Keby a… poslední
marduk 31.08.2015 19:51
marduk

Pokud budete dávat termostat do každého boxu (termostat typu RT2, který všichni milují), tak budete nejspíš potřebovat i několik topných kabelů. Přesněji jeden topný kabel na každý termostat, který si pořídíte. Mohlo by ale stačit, když na kabel dáte něco, co vede dobře teplo (nějaký kus plechu aby teplo bylo rozprostřeno rovnoměrně) , a čidlo dáte na plech, aby se plech nepřehřál. To by pro gekončíky mohlo stačit a Vy byste ušetřil. Ale termostaty radši zapojit třeba 2–3 do série. Kdyby jeden selhal, byli by zvířátka jak na pánvičce. Ale úplně mi nevěřte, nemám tento systém odzkoušený.

Osobně radím to rozdělit alespon na dva nebo tři okruhy, dva termostaty za sebou také nejsou špatná volba (může selhat), další věc je že je třeba aby v boxu byl trochu rozdíl teplot třeba jen par stupnů v zadu třeba tepleji a ve předu tepleji zvířata si raději sami vyberou kde pak chtějí byt.

Ahoj.
Nechci do toho moc kecat,ale proč dávat termostaty =více termostatů=je řešení používám mnoho let a paráda.dám odkaz.

Uvod.html

Jinak centrálně vyhřívaný rack=pouze rack jedním zdrojem má svá +- musí se dobře pořešit.

nejlépe=odchovna zvláštˇ a rack vyhřívaný centrálně teplotou místnosti tam poté nehrozí takové přehřívání horních pater či chlad v dolních.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru