Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pití ze stříkačky

Ahoj, jen bych chtěl poprosit o radu jak napájet chamíka za stříkačky a jestli je to u 3 měsíčního mláděte možné a vhodné. Rosím sklo, ale neviděl jsem že by se šel napít. Mám ho druhý den, a rosil jsem ráno než jsem musel do školy a potom až jsem přišel a to mě zase zavolali, takže měl dost času se napít. Jinak když jsme ho se sestrou pozorovali nahodil tmavě zelené puntíky a šel od nás dál, potom otevřel tlamičku a potom jsme šli, může to být zastrašování?
Předem děkuji za vaše odpovědi :)

Předmět Autor Datum
Stopaři, vykašli se na to. Zaprvý bys neodhad kolik se chce napít, zadruhý by ho to spíš otravovalo,…
ahoj1 06.11.2015 20:05
ahoj1
Díky za odpověď. No třeba s jezením přede mnou problém nemá, dám mu tam krabičku se cvrčkama a v poh…
StopařLukáš 07.11.2015 18:37
StopařLukáš
Ahoj, ještě bych se rad priptal jestli je dobré kombinovat biomin h s reptivitem, jestli nestačí jen…
StopařLukáš 08.11.2015 17:32
StopařLukáš
Zrovna na tomhle webu se to píše už xkrát, takže teda po x+1: nestačí, je naprosto nutný vitamínový…
ahoj1 08.11.2015 19:57
ahoj1
Děkuji za rychlou odpověď. Samozřejmě UV má, jen bych se ještě zeptal jak davkovat kdyby to byla ta…
StopařLukáš 08.11.2015 20:38
StopařLukáš
vážně je to tu napsaný už xkrát. biomin nebo sepiovka, to je jedno + hmyz, protřepat, nemíchat, hodi…
ahoj1 08.11.2015 22:51
ahoj1
sépiové kosti jsem koupil, vyvařil a teď už jen suším :-D
StopařLukáš 09.11.2015 15:45
StopařLukáš
táákže, nijak se nezlobím ale po zvážení výsledného prášku ze sépiových kostí a spočítání mi vyšlo ž… poslední
StopařLukáš 09.11.2015 21:00
StopařLukáš

Stopaři, vykašli se na to. Zaprvý bys neodhad kolik se chce napít, zadruhý by ho to spíš otravovalo, může se tě bát, zastrašovat. Zkus mu nabízet žrádlo z ruky, aby si tě spojil se žrádlem a ne se strachem - jako pomóóc, vočumuje mě obrovská obluda. Kdyby na tebe čuměla godzila, taky bys pití nechal napozdějc. Chamící mají tendenci počkat, až se nidko nebude dívat, takže to, že půl roku neuvidíš jemeňáka pít ( což klidně může nastat) neznamená, že se za ten půl rok nenapil.

Díky za odpověď. No třeba s jezením přede mnou problém nemá, dám mu tam krabičku se cvrčkama a v pohodě si dává :) ... to jsem moc rád, protože si vzal hned jak jsme si ho přivezli. Jinak to tedy nechám být. Od chovatele je zvyklý jenom na rosení, v podstatě mě to jenom zajímalo. takže děkuji :-D

Zrovna na tomhle webu se to píše už xkrát, takže teda po x+1: nestačí, je naprosto nutný vitamínový přípravek kombinovat ještě se samotným vápníkem - na to je ten biomin. jako jaá vím, že na těch vitamínech reptivit je napsaný, že obsahují vápník. Ale je to málo, takže výsledkem má zvíře vitamínů ažaž a vápna furt málo. Já třeba používám vitamíny jménem nutrimix kalciplus, ale stejně to střídám s vápníkem. Buď se koupí krmnej vápenec v prášku za pár korun, nebo pokud je pro tebe dostupnější , tak vyvaříš sépiovou kost nalámanou na kousky (to se musí, chvíli to vař, je totiž slaná), usuš a naškrábej si z toho prášek, kterej ti vyjde řádově levněji než biomin. A má chameleon UV světlo, jo?

vážně je to tu napsaný už xkrát. biomin nebo sepiovka, to je jedno + hmyz, protřepat, nemíchat, hodit do terárka. mládě krmíš plusmínus denně, takže třeba můžeš třeba na střídačku 3 dny dávat vápník a 1 den vitamíny a 2 dny neposypaný hmyz, například. No až bude velkej, tak nebudeš krmit každej den, takže do thhohle schematu budeš přidávat dny, kdy nedostane vůbec nic a obecně budeš těch vitaminů ubírat a vápník nechávat. Nebo třeba se stane, že dospělý bude posypaný hmyz odmítat, pak to budeš muset řešit nějak jinak, nebo v sezóně budeš dávat divoký hmyz neposypaný.

táákže, nijak se nezlobím ale po zvážení výsledného prášku ze sépiových kostí a spočítání mi vyšlo že je biomin asi o 1 korunu na gram levnější než sépiová kost. respektive - kosti za 24kč = 10g a 10g biominu je za 15 korun :-D ... takže se to jistě vyplatí jen na krátkou dobu ale jinak ne ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru