Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský - Chov

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat na chov mého chameleona jemenského, samičky, máme ho už skoro 2 měsíce a přinesli jsme si ho jako dvou-tří měsíční mláďátko.
Zajímá mě jestli žije v ideálních podmínkách, jestli mu něco nevadí , popřípadě nějaké rady co zlepšit.
Hodně jsem studoval chov chamíků předtím něž jsem si ho pořídil ale stejně se ptám abych něco nezanedbal, na každém fóru totiž doporučují něco jiného.
Terárko je velké 60x40 cm a vysoké 80 cm. Je v něm hodně větví, 2 velké plazivé rostliny a podklad je písek. Žárovky mám DayTime Heat lamp 60W, a UVB Repti GLO 5.0. Obě svítí denně, od 7:00 - 17:30, terárko je umístěho vedle okna, takže světla má poměrně dost. Ve vrchních vrstvách terárka je 26-28 stupňů. Krmím každý den 4 vetší cvrčky obalené ve směsi vitamánů a vápníku (1:2), někdy mu dám pár moučných červů, a sám ožírá rostliny. Ale pít jsem ho moc neviděl.
Používám plastin a roboran H. Chamík sem tam vylučuje kristalky solí nozdrami ale to by mělo být v pořádku, ne?.
Dneska měl otevřenou tlamičku, asi se chladil ale teplota 17 stupňů mi nepřišla moc velká, byl asi 30cm od zdroje.
Každých asi 14 dní se svlká. Je živá, pořád pobíhá po terárku a na noc si vleze na její oblíbenou nejvyšší větev. Je také náladová, někdy se nechá v terárku pohladit, někdy dokonce nemá problém když si jí vezmu do ruky ale nadruhou stranu je někdy agresivní syčí nafukuje se a utíká (když rosím,a mám v terárku ruku s rozprašovačem) . Vím, chameleon není kontaktní zvíře a je rád v terárku. Takže nafukování není od věci, že?
Jí každý den, vylučuje také každý den. Vlhkost má v rozmezí mezi 40-60%.

Je chov v těchto podmínkách v pořádku, nebo tu jsou nedostatky?
Děkuji za odpověd

Předmět Autor Datum
Jakou máte teplotu přímo pod zdrojem? S těmi vitamíny - nemíchat, obalovala bych pouze čistý vápník… poslední
Elaphka 30.11.2015 12:17
Elaphka

Jakou máte teplotu přímo pod zdrojem?

S těmi vitamíny - nemíchat, obalovala bych pouze čistý vápník 4x do týdne, vitamíny max. 1-2x týdně. Není třeba trojobal, stačí, aby byli cvrčci lehce poprášení. Taky můžete den vynechat ;-) Klidně bych jí těch cvrčků trošku přidala s tím, že jeden den nedostane nic.

Vlhkost stačí udržovat rosením 2x týdně.

Přihoďte fotku tera, prosím :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru