Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Genetika boa

Dobrý den.
Vím že se to tu čas od času protřásá a tak chci poprosit o radu i já.
Vůbec genetice nerozumím, ale zajímalo by mě, co vznikne křížením boa samiceleopard x samec salmon (možný supersalmon 66% het na anery a co by vzniklo zkřížením boa samec leopard x samice anery Type I..
Tož děkuji pěkně.
Matěj

Předmět Autor Datum
Dobry den Pri prvom leopard x salmon = 50% het. leopard , 50% het. leopard salmon Pri druhom leopa…
Predator88 02.02.2016 18:08
Predator88
I když se zpožděním, tak děkuji pěkně...
matějj 06.02.2016 17:29
matějj
A co třeba spíš takhle: salmon x leopard - polovina mláďat 100% hetero leopard, druhá polovina salm…
Epanterias 06.02.2016 18:09
Epanterias
A co když je zvíře opravdu poss. supersalmon 66 % het.na Anery ?
matějj 07.02.2016 09:28
matějj
A můžu ještě otázku - prosím ? Jaká budou mláďata z křížení samec- salmon. poss supersalmon het. Ane…
matějj 07.02.2016 10:17
matějj
Při Vašich otázkách mě napadá, k čemu Vám ty naše odpovědi vlastně jsou. Ve vší upřímnosti - pokud c…
Epanterias 07.02.2016 16:14
Epanterias
V každém případě vám moc děkuji. V genetice se opravdu nevyznám. Zmíněné boa se ke mně dostali jako… poslední
matějj 08.02.2016 05:16
matějj

A co třeba spíš takhle:

salmon x leopard - polovina mláďat 100% hetero leopard, druhá polovina salmon 100% hetero leopard (jedná se o přibližnou polovinu, ono to tak vychází jen statisticky). Možného supersalmona 66% het na anery do toho záměrně netahám, na to je třeba zvíře ověřit pářením s anery a ideálně i salmonem. Při páření s leopardem se to v té mutaci beztak "utopí".

leopard x anery - celý odchov 100% hetero leopard/anery.

Při Vašich otázkách mě napadá, k čemu Vám ty naše odpovědi vlastně jsou. Ve vší upřímnosti - pokud chovám takové kusy, měl bych mít genetiku zvládnutou a pokud ne, měl by znát člověk základy (alespoň jak dědí základní mutace - viz zmíněný a provařený salmon, pastel, albino, anery), aby si to zvládl zadat do jakékoliv kalkulačky, případně si to zvládl vyhledat.
Na Vaší otázku kdyby byl samec možný supersalmon het anery jsem už odpovídal - jediné co se změní je počet salmonů ve vrhu. Kdybyste znal alespoň ty základy věděl byste, že už pářit nějakým stoprocentním heterem něco, co není taky alespoň stoprocentní hetero je na nic, protože z toho lezou následně fenotypicky neurčitelné padesátky. A přitom už pářit hetero na hetero není žádný zázrak, když je proklamovaná statistická možnost cca 25% vzniku homozygota (a to ještě zlatí hroznýši, kam se to hrabe na regiusky s jejich 2-5 vejci). Tím se řeší ta otázka hetero anery, či spíše possible het. anery.
To poslední páření je bohužel přesně ukázka diletantství, protože jediné, co z toho pro člověka určitelně vypadne jsou DH sunglow, někteří ještě v pastelu (za předpokladu, že je ta superpastel jako superpastel ověřená, pak by měli být všichni) a to vše přestože to v zadání rodičovského páru zní "mutacemi nabitě". Tedy výsledek na nic - špatně složený chovný pár.
Počítat ostatní pravděpodobnosti nemá význam, protože pokud není genetika ověřená a jasná, nelze prodávat pak odchov s tím, že otec byl možná hetero na něco a že někdo měl dojem, že to je supersalmon, ale nikdy to nikdo neověřil. Bez znalosti genetiky člověk navíc sám ztrácí čas pářením zvířat, která prostě nemají co přinést.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru