Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ježek bělobřichý - průjem

Zdravím, mám 'menší' problém. Mám čtyřměsíčního ježka bělobřichého a zatím bylo všechno v pořádku a jak má, ale před asi čtyřmi dny začal mít průjmy. Okamžitě jsem teda začala pátrat po příčině a změnila jídelníček (krmím živými červy, občas vařené kuřecí maso se zeleninou, vařená kuřecí srdíčka a tak, kočičí stravě se snažím vyhýbat) dočetla jsem se, že je při průjmu vhodná rýže. Teď je to druhá noc na téhle 'dietě' a průjem se zhoršuje, ze začátku šlo spíš o světlejší 'kašičky', ale teď je stále víc vodnatější a začala se objevovat i zelená barva, což mě dost vyděsilo. Ježura navíc skoro vůbec nespí a byl dost nervózní. Během posledních hodin začal být celkem apatický a nežere (což ale nevím jestli není únavou jak nespí). Doufala jsem jestli by mi někdo, moc moc prosím, nemohl poskytnout nějakou radu nebo se podělil o zkušenost, než vyrazime na veterinu. Předem moc děkuji!

Předmět Autor Datum
Rada je jednoznačná. Vem ho a honem na veterinu. Jakmile není průjem jen jednorázová záležitost tak…
ZS 26.01.2016 10:55
ZS
Dobry den, mam dilemu, pred 10 timi dňami som kupila dcere jeźurku...z chovproduktu. Má asi 3 a pol… poslední
gurka12 10.02.2016 10:43
gurka12

Rada je jednoznačná. Vem ho a honem na veterinu. Jakmile není průjem jen jednorázová záležitost tak se nedá udělat nic lepšího než jít k veterinaři. My krmíme převážně kočičíma granulema a je to úplně v pohodě, nevím proč se jim vyhýbáš, pokud koupíš něco kvalitnějšího tak je to pro ježka úplně v pohodě (Proplan, Hills,...). Naopak bych viděl možný problém v té nesourodé stravě, například červi jsou velmi tuční a měli by se podávat jako jako pamlsek. U granulí přesně víš jaké mají složení a že má ježour všechno co potřebuje. Myslím že většina chovatelů kočičí granule u ježků používá (alespoň co jsem měl možnost poznat nebo číst).

Dobry den, mam dilemu, pred 10 timi dňami som kupila dcere jeźurku...z chovproduktu. Má asi 3 a pol mesiaca...ked bola u nas kamaratka tak ju 3 krat chytil akoby ju chcel uhruznuy...nebolo to žiadne ovoniavanie a oblyzovanie...myslela som si že sa jej boji...a pred dvomi dňami chytil dceru za prst...ta sa zlakla a začala plakat...už teraz mam z nej strach aj ja... neviem si to vysvetlit...snažim sa o nu starat čo najlepšie a dcera sa s nou tiež pekne zabava.. len chvilku...ježky niesu hryzave ale tato naša mi pripada hrozne nervozna...mate s tym niekto skusenost????? Čo je to????

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru