Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kousnutá Regiuska - hojení

Ahoj všichni. Asi před týdnem při krmení regiusky mi jí mrcha myš kousla za hlavou. Rána není nijak obrovská, je to hluboké asi 3mm a kůže už se snaží srůst. Stejně jsem to ale nevydržela (je to přece mazlíček) a mazala na veterinu. Vyfasovala jsem desinfekci a mastičku. Teď mám naordinováno 2x denně ránu do hloubky (ano, to znamená strčit to dovnitř rány) desinfikovat + namazat. Prý mám pokaždě kůži trochu roztrhnout, abych se tam dostala. Nijak jí to ale nemokvá a hlavně bude svlékat, už je zakalená, takže mě fakt mrzí jí pořád tahat, když už skoro nevidí. Už to děláme třetí den. Myslíte, že už bych jí mohla přestat mučit a nervat jí to pořád do rány? Při každé aplikaci už mám slzy v očích a nechci jí zbytečně stresovat. Moc Vám děkuju za rady

Předmět Autor Datum
lfjT8j.jpg Pro představu - takto vypadá ranka hned po ošetření, po nějaké době samozřejmě není tak…
Arvatorka 31.03.2016 20:24
Arvatorka
Aku masticku predpisal( ktora ide priamo do rany)?Pri ih regeneracnej schopnosti to staci vycistit a…
rast 01.04.2016 10:25
rast
Ano, mastičku, která se dává přímo do rány. Přijde mi totiž, že pokaždé, když se jí to trošku zahojí…
Arvatorka 01.04.2016 10:48
Arvatorka
Ako sa vola masticka?
rast 01.04.2016 11:26
rast
Tak to Ti teď neřeknu, jsem v práci. Každopádně už jsem ale mluvila s veterinářem a ten mi řekl, že…
Arvatorka 01.04.2016 11:54
Arvatorka
Jo,oftalmoseptonex je na vsetko :-).Nie som veterinar...Na druhej strane taky hermanek...osobne mam…
rast 01.04.2016 12:16
rast
No o heřmánku už jsem taky slyšela. Už jí tedy zkusím tolik nemordovat a dám ráně šanci, aby se poku…
Arvatorka 01.04.2016 12:42
Arvatorka
Mám dobré zkušenosti se šalvějí, ale nechala bych ránu samovolně zahojit, jen bych ji dala na noviny…
kacaba1 01.04.2016 17:58
kacaba1
Tak dnes jsem přišla domů a zkontrolovala ránu. Už se jíto celkem dobře zaceluje, takže ránu už jsem…
Arvatorka 01.04.2016 23:02
Arvatorka
no, příště pokud ti ji myš zase kousne, tak rači jdi k nějakému jinému veterináři, co tomu rozumí a… poslední
Aurifer 04.04.2016 18:28
Aurifer

Tak to Ti teď neřeknu, jsem v práci. Každopádně už jsem ale mluvila s veterinářem a ten mi řekl, že když to přestanu desinfikovat a mazat zevnitř, tak že se tam udělá hnisavá kapsa :-| Tak nevim. BTW, všimla jsem si, že na mastičce je napsáno "oční mast" ???

Jo,oftalmoseptonex je na vsetko :-).Nie som veterinar...Na druhej strane taky hermanek...osobne mam lepsie skusenosti zo suchou vycistenou ranou,mazanie antisept.a antibio.mastmi (a aj napr.ten hermanek)az pri prip.komplikaciah...v kazdom pripade drzim palce neh to nic neni.

Tak dnes jsem přišla domů a zkontrolovala ránu. Už se jíto celkem dobře zaceluje, takže ránu už jsem se snažila netrhat a vydesinfikovala jsem ji to povrchově. Do hloubky se jí nějaká desinfekce také dostala, protože to ješte nemá srostlé komplet. Teď už budu jenom hlídat, aby jí to nezačalo napuchat nebo hnisat. Snad se o to už postará vyhlášená hadí regenarace. :-) Sice je taková nemotorná, protože už je to fakt slepec před svlekem, ale vypadá to, že jí je lépe. Moc Vám díky!

no, příště pokud ti ji myš zase kousne, tak rači jdi k nějakému jinému veterináři, co tomu rozumí a neradí takovéhle hovadiny a nedá ti na ránu u hada Opthalmoseptonex... ta rána byla banalita a zahojila by se i sama o sobě jen po vydesinfikování peroxidem nebo betadinou. Naopak mazání a roztrhávání (probůh, jak to vůbec může nějakého vola napadnout !!!) akorát zpomaluje přirozené hojení a právě tam pak vzniká to riziko infekce. Prostě jí to už jenom předesinfikuj a ničím nemazej, zahojí se to samo, byla to banalita. Naopak mazání mastičkama (pokud to není nějaká velká plocha zcela bez kožního pokryvu) na šupiny plazům poškozuje pokožku, často po tom sjede vrchní průhledná vrstva šupin, která se obnoví zas až po svleku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru