Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem guttata - slepota?

Ahoj teraristi :-)
mám takový dotaz, ale nejdřív trochu popíšu situaci.
Jsem majitelem Užovky červené, která je 7 let stará. Myslím si, že to je samec. Užovku jsem koupil i s terárkem od chovatele, který ji měl v terárku společně s užovkou tenkoocasou. Tato užovka měla po dva roky snůžku vajec a jednou náhodou jsem byl přítomný páření - nobo si myslím, že to bylo tak :-) Z toho usuzuji, že moje Guttata je samec. Užovku tenkoocasou jsem prodal. Od té doby, cca 4 roky je Guttata sama. Terárko je velikosti 100x50x50cm. V jednoum koutě je žárovka a topný kámen v temnější části má úkryt. Užovka sama loví myši, občas menší potkany. Krmíme cca 1x za 7 -10 dní.

A teď otázky:
1) Mám divný pocit, že je hadice slepá. Je to možné? Had se zdá v normální kondici, zabarvení krásné, poslední svlečka cca 14 dní zpět v celku a v pohodě. Vždycky když pustím do terárka myš, tak mám pocit, že ji nevidí. Občas, ale ne často se mi zdá, že při útoku mine, pak se obvykle praští o stěnu či sklo. Někdy to jsou pořádné pecky. Bojím se, že si něco udělá. Poslední lov - krmení proběhlo v pátek, kdy had na myš zaútočil, ale minul, dal si do hlavy docela dost a od té doby si myšky nevšiml. 3 dny spolu žili nerušeně. Včera jsem myš našel utopenou. Možné je, že ji zabil a nechal být. Každopádně je to už cca 14 dní co nežrala. Zdá se vám to normální?

2) Jak se dá odhalit případná slepota?

3) Mohu k takto velkému hadovi dokoupit druhého? Líbí se mi variace užovek červených a rád bych možná ještě jednu pořídil. Akorát nemám místo na druhé terárium.

Díky za Váš čas a případné odpovědi.

Předmět Autor Datum
To, že se hadi při lovu někdy netrefí je normální. Navíc když zrovna nechtějí kořist, tak proti ní n… poslední
Aurifer 12.04.2016 20:56
Aurifer

To, že se hadi při lovu někdy netrefí je normální. Navíc když zrovna nechtějí kořist, tak proti ní někdy jenom podniknou výpad, je to obranné chování. Jestli had vidí zjistíš třeba tak, že mu posvítíš do očí baterkou a pokud had vidí, tak mu reagují zorničky. Ale to co popisuješ spíš znamenalo, že had kořist nechtěl, z různých důvodů, jako třeba přicházející svlek atd. Jinak druhou užovku samozřejmě koupit můžeš, stejně velkou. Ale dávat je k sobě až po karanténě a pak to chce hlídat při krmení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru