Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá

Zdravím, chtěl bych se zeptat na váš názor. Plánuji si pořizovat Agamky samce a samici(možná 2) ale z doslechu sem zjistil že to může dělat potíže protože samec je sexuálně hodně aktivní a tím pádem je jedna snužka z druhou...nebo je samice tak vyčerpaná z neustálého kladení že umírá.

Vše co by jste mohli přiblížit či poradit piště...předem Díky :)

loading...
Předmět Autor Datum
Ja uz to psal nekolikrat, tak holt zopakuju - muj nazor na vec: - problem chovu paru, nebo vseobecn… poslední
lucifer 29.04.2016 14:36
lucifer

Ja uz to psal nekolikrat, tak holt zopakuju - muj nazor na vec:

- problem chovu paru, nebo vseobecne samce spolu se samicemi neni dle mne v nejakem "nuceni do snusek", ono samice pokud nechce tak neda, a samec se se samicemi ktere nejsou v plodnem obdobi parit stejne nebude. Nejspis v tom hrajou nejakou roli i feromony, plus samozrejme chovani samice (poznate kdy vylozene hleda samce). A i samice bez samce bude mit snusky, neoplodnene. Klidne i 3 - 4 za sebou = stejne jako by byla se samcem.

Problem chovu se samcem je spis v jeho dominanci - predem nevite jaky ktery bude, ale mnohdy byva samec silne dominantni pako ktere musi "z principu" terorizovat sve okoli. Takze bude samice prohanet, obcas kousne do zatylku, do ocasu (nic vazneho, tohle je u vousatek uplne normalni), pokejve hlavou - bez pokusu o pareni, jen aby ukazal ze on je velky boss. Proto treba ja osobne mam samice ve svem terarku - v "babinci", a samce extra, spolu jsou jen pri pareni. Neni to zadna nutnost, muzete mit klidne spolecny chov, ale me se to takhle proste osvedcilo vic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...