Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský prosím nutně potřebuji pomoct!! :(

Zdravím všechny.. :) Mám chameleona už asi 2,5 měsíce.. Stará je asi 4-5 měsíců.. Poslední dva dny jsem si všimla, že je úplně nahoře nad žárovkama.. Sedí na krytu od světla a má otevřenou tlamičku.. Papá mi normálně.. Když nastříkám jednou denně v terárku rostlinky, tak mi pije.. Terárko má velikost 40x40x80 a tepelná žárovka je 25W. Přesný typ bohužel nevím. Má tam i UVB žárovku a všechno bylo v pořádku.. Svítím jí 12 hodin denně jak se má.. Vůbec nevím čím by to mohlo být.. Teploměr budu kupovat až příští týden.. Protože jsem se dočetla že to muže být horkem, ale nemyslím si, že by tam měla moc horko.. Žárovka mi byla doporučena přímo od chovatele.. Když si jí vezmu do ruky, je akční, je to zlatíčko.. Všechno je v pořádku akorát většinu času je na tom krytu té žárovky a má otevřenou tlamičku..Jo a zapomněla jsem dodat že vždy když se k ní přiblížím tak tlamičku zavře.. Vůbec nevím co mám dělat.. :( Budu vděčná za každou odpověď.. Děkuji moc.. :) Přeji hezký den.

Předmět Autor Datum
Nevím jak máš terárium navržené, ale obecně by chameleoni měli mít přes celou plochu stropu ventilac…
joooska 01.05.2016 09:26
joooska
a to chcete termostatem spinat zarovky, aby to chamikovi pekne blikalo? Z toho bude stestim bez sebe…
lucifer 01.05.2016 12:13
lucifer
Blikalo ?? já to tak u chameleona měl to tzv. blikání není vůbec výrazné ,protože "bliká" jen jedna…
jooska 02.05.2016 21:07
jooska
Tak tohle je teda celkem hodně neobvyklé. Za takovej cirkus bych Vám v případě chameleona jistě podě…
Cadaverous 02.05.2016 22:41
Cadaverous
Kde jste byl na tom, že to bliká co minutu?? Zkuste při rozsvíceném stropním světle rozsvítit a zhas…
jooska 03.05.2016 18:06
jooska
Ikdyby to blikalo co 5 nebo 10 minut, tak je to stejná pakárna. A věřte, že pokud bude ona žárovka p…
Cadaverous 04.05.2016 08:00
Cadaverous
To nebylo porovnávání vytápění místnosti lampičkou s vytápěním terária to bylo porovnávání světelnéh… poslední
jooska 04.05.2016 19:50
jooska

Nevím jak máš terárium navržené, ale obecně by chameleoni měli mít přes celou plochu stropu ventilaci. Pokud to tak nemáš a + k tomu máš uvnitř ještě UVB žárovku (nenapsala si watáž), tak si to sečti teploty obou svítidel a může být v terárku pěkný hyc a to může být jedna z příčin. Doporučuji ti kromě teploměru si koupit i určitě rychle TERMOSTAT na regulaci teploty. Já si osobně myslím, že je velká pravděpodobnost, že otevřenou tlamičku má z důvodu přehřátí.

Tak tohle je teda celkem hodně neobvyklé. Za takovej cirkus bych Vám v případě chameleona jistě poděkoval. Zavřete se do malé místnosti a co minutu si rozsvěcujte a zase zhasínejte. Jistě Vás to bude dlouho bavit.
O životnosti žárovky ani nemluvím...
Jak už bylo psáno výše, je to nesmysl. Termostat možná, ale určitě ne na klasickou žárovku. Maximálně nějakou topící spirálu...

- chtelo by to fotku terarka, popis te UV "zarovky" - presny typ a vykon, pak urcite nekdo zkusenejsi poradi.

Kde jste byl na tom, že to bliká co minutu?? Zkuste při rozsvíceném stropním světle rozsvítit a zhasnout třeba lampičku upřímně ten světlený tok ani nepostřehnete, natož když je v neprůsvitném krytu (květináč) a není to primární světlo. Nepopírám, že nejsou jiná řešení ,ale až tak tragicky jak to vidíte vy bych to neviděl.

Ikdyby to blikalo co 5 nebo 10 minut, tak je to stejná pakárna. A věřte, že pokud bude ona žárovka pro korigování teploty v teráriu, tak to tak bude.
Neporovnávejte vytápění místnosti lampičkou s vytápěním terária. Neporovnatelné... V teráriu je tam ta žárovka právě pro výhřev, přičemž v místnosti pouze na osvit.
A pokud nepostřehnete rozsvícenou lampičku, tak do ní dejte žárovku. ;)

PS: Stále zde není od zadavatele žádné lepší info ani fotografie terária, tudíž těžko radit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru