Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená

Dobrý den
Mám užovku červenou albinka . byl lecen na Ameby dostal 4x rozpuštěný prášek.přestal vyvrhavat myšky, začal být aktivní a svlékl se,ale minulý víkend dostal holatko a zase ho vyvrnul :(
Je znovu apatický a má podle mě zvětšená játra. Stále zalézá do do kokosu a při vytažení je krotký, což u něj není normální. Samo sebou půjdu lékaři, ale máte někdo zkušenosti s Amebou. Prý klade vajíčka v těle hostitele. Tak si říkám,že se asi léčbou zlikvidovali Dospěláci a z vajíček sa asi vylihli nový. Prosím poraďte. Nerada bych o něj přišla. Děkuji za každou odpověď.

Předmět Autor Datum
1) Co dostal za rozpuštěný prášek, kolik a jak jste ho aplikovala? 2) Jak jste určila zvětšená játra…
Elaphka 15.05.2016 21:40
Elaphka
Dobrý den Zofre dostal 4X po 4dnech rozpuštěny Entizol.terarium jsem vyčistil a vyměnila kokos i dře… poslední
fly73 19.05.2016 11:24
fly73

1) Co dostal za rozpuštěný prášek, kolik a jak jste ho aplikovala?
2) Jak jste určila zvětšená játra?
3) Kdo určil améby a dle jakého rozboru?

Stále zalézá do do kokosu a při vytažení je krotký.

Je třeba si uvědomit, že tahání z terária je pro jedince určitý stres, který k celkovému stavu zvířete rozhodně nepomůže! Takže nevyndávat z terária, omezit veškeré dění v teráriu jen na nejdůležitější úkony (výměna vody, kydání...). Nehledě na to, že nemocné zvíře by mělo být v karanténě, a stará ubikace by měla být vydesinfikována, aby se právě předešlo navrácení choroby.

Dobrý den
Zofre dostal 4X po 4dnech rozpuštěny Entizol.terarium jsem vyčistil a vyměnila kokos i dřevěné prolézačky, prostě kompletpo teta léčbě, ztravil dvě myši holatka,komplet.Po 14dnech dostal již větší holatko a to taky komplet. Dokonce se svlékl a byl krásně aktivní v teráriu. No a po dalších 14dnech dostal další holatko, podkanni a to už zase zvratil.tedy jsem ho nechala dva dny a pak jsem Zofreho vytáhla a prohlidla tělíčko a na rozhraní první a druhé třetiny nahmatala bouli.
Dostal na dotaz lekare.holatko,které dnes vypudil, to jsem schovala do lednice a ráno mazeme k Lékaři. Zofre opravdu není stresovaný plaz, má se dobře,stále rosim a udržují teplotukterou s mírným poklesem stridam, ven leze jen když chce on.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru