Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta Královská nežere ....

Dobrý den 10.2.2016 jsem si koupil Krajtu královskou od té doby se nesvlékala ani nežrala , zkoušel jsem dávat živé myši, mastomyši, potkany, mrtvé mastomyši, všechno v dospělé velikosti. Velikost teraria je 110x50x50 (délka/šířka/výška) krajta má dva úkryty jeden nad topnou deskou a druhý v chladném koutu, v teplem koutu mam 40w žárovku, teplota : chladný kout cca 22 st., prostředek terária cca25 st, v teplé části na topné desce cca 35 stupňů, možnost výhřevu pod žárovkou v patře. v teráriu mám dále kamen o který by mohla svlékat kůži, a misku s vodou kterou cca jednou za 4 dny měním za čerstvou (přestože není zakalená ani znečištěná)terarium lehce jednou týdně orosím, chování krajty - přes den v jednom z úkrytů, k večeru vylézá ale vetšinou když spíme (poznám podle rozhrabané rašeliny,), krajta zatím nežrala jak v terárium tak ani mimo, přes den ani v noci, ani se nesvlékala až poslední týden nachazím malé kousky kůže po celém teráriu, krajtu sem zkoušel dát do vlažné vody a druhý den byl v teráriu kopec svléklé kůže , můžete mi někdo poradit co mám dělat aby krajta byla zdravá a začla žrát ? fotky krajty (na půl oloupané a teraria přikládám do odkazů děkuji Adamec ..

tJ4ql1.jpg
ifGzTx.jpg
dchasM.jpg
OhhNqv.jpg
zI5fhf.jpg
cfngrY.jpg
6HOFNa.jpg
LiOEKe.jpg
Awn7tZ.jpg

loading...
Předmět Autor Datum
Krajty královské jsou známé tím, že nežerou delší dobu a u samců to platí dvojnásob. Také udělají pa…
Čáry 05.06.2016 09:48
Čáry
Dekuji za povzbuzujici zpravu moje krajta je samec ale porad je asi uz tyden napul sloupana od te do…
cendis 10.06.2016 21:01
cendis
Ještě bych dodal aby jsi krajtu pravidelně vážil, pokud nebude ztrácet na váze, tak se není čeho bát…
loky12345 05.06.2016 16:48
loky12345
Tazatel od samého počátku nereaguje ani na PM.
Blaberus 10.06.2016 20:53
Blaberus
Omlouvam se byl sem na dovolene.
cendis 10.06.2016 20:59
cendis
Takže: zpracovat pořádný elaborát dle dotazů ...
Blaberus 10.06.2016 21:24
Blaberus
Samec krajty mi nežral od listopadu do května a fyzicky to zvládal v klidu. Je důležité krajtu vážit… poslední
Delik13 22.07.2016 14:56
Delik13

Krajty královské jsou známé tím, že nežerou delší dobu a u samců to platí dvojnásob. Také udělají pauzičku v krmení když je dáš do nového prostředí. Musí si zvyknout. V době svleku také nebudou žrát - což poznáš že se zakalí. Ten potrhaný svlek je následek nízké vlhkosti. V době svleku jsem musel rosit 2x denně aspoň polovinu terárka, abych docílil celistvého svleku. Nebo tam dát úkryt s vlhkým substrátem (rašelina,rašeliník) a stejně ještě občas porosit. Skontroluj jestli má svlečené oči!!! Na tu polici nepolezou - je moc otevřená. Mají rádi svůj klid. Většinu dne tráví v úkrytu a šmejdí v noci. Tu žárovku bych pustil níž mimo tu polici a pod ní bych dal jeden z úkrytů.

Samec krajty mi nežral od listopadu do května a fyzicky to zvládal v klidu. Je důležité krajtu vážit, zda neubývá moc na váze. Jinak pokud chceš rozkrmit krajtu, tak nejlepší varianta je začít rosit tak 4x denně´, jak kdyby to byla rosnička a hlavně pokud je to krajta z odchovu mimo ČR. Nejlepší potravou je mastomyš nebo pískomil, eventuálně laboratorní myš. Dočetl jsem se tu různé bláboly o výběru dle pohlaví, barvy apod., což je naprostá blbost. Pokud má had hlad a má optimální podmínky, tak si dá jakoukoliv mastomyš, myš nebo pískomila. Je důležité pochopit střídání období dešťů a sucha, kdy krajta žere a kdy ne. Po cca 5 dnů neustálého rosení po 7 měsíčním půstu začala žrát jak divá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...