Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řešení špíny v akvateráriu

Ještě jednou hezký den všem.

Naskytl se mi problém, v teráriu kde už po včerejší buzce nejsou dvě ale už čtyři ropuchy obrovské které mají vážně rády zahrabávání ho hlíny současně s plaváním tedy nošení bordelu do bazénku mě naštvalo případné čistění vodního sektoru, napadlo mě tedy udělat výpustný ventil na dně "akvária" způsobem vyvrtat větší otvor o průměru 25-35mm a do otvoru vešroubovat vypouštěcí ventil na zahradní hadice (viz obr.1).
Jenže se naskytl další problémy a to kde sehnat tak velký průměr vrtáku aniž bych nemuset držet měsíční hladovku, napadlo mě ještě sklenářství kde by mi to mohli vyvrtat, ale to je také problém protože terárium mám plně zařízené a obydlené vč. zasázených rostlin..
Aby toho nebylo málo tam dno terária je dvouvrstvé lepené .. takže nevím jestli by to šlo bez velkých obtíží vyvrtat..
jestli bude mít někdo nějakej vhodnej nápad tak ať napíše cokoliv, já už vážně nemám nápady.. kdyby měl někdo větší vrták na pujčení nebo na prodej tak budu taky rád.. nebo by stačila rada jak čistíte vy vodní nádrže které nejsou odnímatelné .. díky

Předmět Autor Datum
nebylo by praktičtější - pokud už tam teda nebyla výpusť- jim prostě jenom dávat vyjímatelnou misku…
Aurifer 21.06.2016 20:47
Aurifer
tarárium už mám postavené přes rok a bazének je součást terária o velikosti 40% plochy terária.. zvl…
matt7 22.06.2016 06:24
matt7
hoj. No ona Aurifer nepíše,že " nepotřebují bazének" píše,že stačí malá nádoba= jim stačí do nádrže…
Petrš 22.06.2016 09:44
Petrš
Ahoj. A co třebas dát na dno kamínky nebo písek a to pak klasicky odkalovat a ten největší bordel, c…
Johny-h 22.06.2016 11:52
Johny-h
viděls někdy, jak to vypadá když velká Aga odloží trus? To je houno velikostně jak od kočky ;-) A on…
Aurifer 22.06.2016 16:58
Aurifer
Musím to vyčistit dát pryč všechen jemnej bordel (kamínky, písek atd) a vymyslet nějakou větší filtr…
matt7 23.06.2016 08:27
matt7
Tak dobrý! čerpadlo už mám, stačí ho jen oykoušet jak funguje a můžu jít na věc :) snad bude vyhovov… poslední
matt7 23.06.2016 19:43
matt7

nebylo by praktičtější - pokud už tam teda nebyla výpusť- jim prostě jenom dávat vyjímatelnou misku s vodou, kterou každý den vyleješ a napustíš čistou vodou? Agy nepotřebují velkou vodní nádrž, stačí miska tak velká aby si do ní mohly sednout, nabrat vodu a vyprázdnit se. Nic víc nepotřebují. No a nebo pokud bys trval na bazénku, tak ho holt vypouštět přepadem za použití hadice, ale to by se mi každý den fakt nechtělo.

hoj.
No ona Aurifer nepíše,že " nepotřebují bazének" píše,že stačí malá nádoba= jim stačí do nádrže zakomponovat plast nádoby třeba jídlovky kterých je přehršel rozměrů a v případě znečistění jí zkrátka vyndáš vydrbeš(nádobu) a zas jí vrazíš bez problému nazpět.

Jasně pokud uděláš třeba celé dno jako vodní plochu tak budou ve vodě celé dny .

Ahoj. A co třebas dát na dno kamínky nebo písek a to pak klasicky odkalovat a ten největší bordel, co plave na hladině vybírat síťkou? Myslím, že v přírodě nemají úplně čistou vodu, tak proč řešit pár kousků hlíny, třebapak tam můžeš dát i nějakou rostlinku, za to ti žabky taky budou vděčný. Plus aspoň nebudeš muset řešit takové množství odstáté vody a tak.

viděls někdy, jak to vypadá když velká Aga odloží trus? To je houno velikostně jak od kočky ;-) A ony trus odkládají přednostně do vody - sednou si večer do vody, vymočí se a odloží tam trus. Vodní nádržku krom napaječky používají jako nočník, takže to tam pak podle toho vypadá. Dávat jim tam dno s kamínky je ještě větší volovina, než u takhle hodně svinících druhů dělat pevný bazének.

Musím to vyčistit dát pryč všechen jemnej bordel (kamínky, písek atd) a vymyslet nějakou větší filtraci.. Spíš bych teď potreboval poradit jaký koupit nebo kde vzít čerpadýlko který bych mohl použít na oběh vody? Je nějaký čerpadlo v pračce? Nízkotlaý aby to jenom proháněl tu vodu ale ne tlakem..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru