Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabalit štíry?

Dobrý den,pokud už se to tu probíralo tak se omlouvám a prosím o link. Chci poslat mláďata veleštíru Češkou poštou jak je mám zabalit aby dorazili v pořádku?Pošta se k balíkům neumí moc chovat , ale bohužel bydlíme na vesnici a jinou možnost nemám.

Předmět Autor Datum
Tak v první řadě chci upozornit na Poštovní a obchodní podmínky: https://www.ceskaposta.cz/documents…
Kurt 08.08.2016 16:28
Kurt
Tak Poštovní a obchodní podmínky pouze určují, že obsahem poštovní zásilky nesmí být živí obratlovci…
shaula 08.08.2016 22:22
shaula
Vezmeš filmovku, na dno dáš ubrousek, který mírně navlhčíš, na to dáš stíra, a pod víčko dáš další s…
Araneus84 09.08.2016 10:37
Araneus84
Děkuji poslední
Jasmín 10.08.2016 20:05
Jasmín

Tak Poštovní a obchodní podmínky pouze určují, že obsahem poštovní zásilky nesmí být živí obratlovci, bezobratlí se přepravovat mohou. Bez problému posílám kudlanky a strašilky. Je fakt, že u štírů už bych měla obavu, přece jen jde o větší a těžší zvířata, takže v té krabičce by asi lítala z jedné strany na druhou a otřesy při přepravě by mohly být nebezpečné... (Jen hádám, se štíry nemám žádnou zkušenost.) Ještě by bylo třeba posoudit, zda jsou přepravovaní štíři jedovatí, tam by taky mohl být při přepravě problém. Ale veleštíři tuším nejsou (nebo alespoň ne natolik, aby byli nebezpeční pro člověka).
Nedávno jsem dostala odkaz na stránky www.dopravadrobnychzvirat.cz - jestliže se specializují na přepravu drobných zvířat, tak by asi byli schopni bezpečně přepravovat i štíry. Ten, od koho mám ten odkaz, touto službou prý posílá bez problému axolotly.

Vezmeš filmovku, na dno dáš ubrousek, který mírně navlhčíš, na to dáš stíra, a pod víčko dáš další suchý ubrousek. Do víčka filmovky udělej pár dírek.
Pak na poště koupíš vypolstrovanou obálku (4-5Kč), do ní uděláš propiskou pár dírek, vložíš do ní filmovky a spolu s trochou papíru, aby se v obálce neházely a pošleš jako doporučený dopis za 42 Kč.
Neposílej to takto, když jdou teploty v jakoukoli část dne k bodům mrazu ani když by měla být extrémní vedra. A odesílej samozřejmě v pondělí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru