Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pestruška písečná - apatie, ztráta rovnováhy

Dobrý den,chtěl bych se zeptat mám 3 měsíční pestrušku holku.Dnes je taková apatická.Padá na stranu a má zavřené oči a moc nereaguje.Chovám ji v plastovém boxu a je krmena mrkví,řepou a občas okurkou a jablkem.Mám strach aby nezemřela.Děkuji za odpověď.:-(
Změna předmětu, původně: Pestruška Písečná (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Už není potřeba odpovídat.Bohužel zemřela:.(
André B. 30.08.2016 14:41
André B.
Dobrý den, popsané příznaky vypadají na cukrovku z nevhodné stravy. Určitě to ale není jediná možnos…
reply 30.08.2016 14:41
reply
je krmena mrkví,řepou a občas okurkou a jablkem Tak to byla naprosto nevhodná krmná dávka a pravděp… poslední
Aurifer 30.08.2016 18:16
Aurifer

je krmena mrkví,řepou a občas okurkou a jablkem

Tak to byla naprosto nevhodná krmná dávka a pravděpodobná příčina úhynu. Pestrušky jsou hraboši ze suchých oblastí a v podstatě vůbec nesmí žádné ovoce nebo sladkou zeleninu, protože nedokáží zpracovávat cukry. Jako ostatně většina hrabošů. Základ krmení by mělo tvořit seno- to by měly pestrušky mít neustále k dispozici a teď přes sezónu zelené krmení jako tráva, plevele. A trocha zrní, ovšem bez olejnatých semen. Ze zeleniny jen nesladké druhy a také pozor na dusičnany, kupovaná zelenina jich obsahuje velké množství a tihle drobní hlodavci jsou na ně dost citliví.

A další věc je ta, že pokud je chováno jen jedno zvíře, tak trpí stresem ze samoty. Pestrušky by měly být alespoň 2 - buď pár, nebo 2 a více samiček. Protože to jsou sociálně žijící zvířata tvořící kolonie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru