Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Líška na dvore

Dobrý deň, byvame blízko potoka v ktorom je liscia nora a mali sme na dvore líšku, u nás vstávame dosť skoro kvôli chovaniu polnohospodarskych zvierat ale doteraz sme si nič nevsimli, no dnes okolo štvrtej sme ju načapali ako čuchá miesto kde sme vyliali vodu z vymytej smetnej kupy, zháňala jedlo, keď na ňu zakričali hneď začala utekat prec aj keď sa skrývala v kríkoch a až keď sme ju plašili našla po dlhej dobe východ, zrejme iný akým vošla. Ale pokiaľ viem tak keď je besna zaútočila by na nas keby sa jej postavíme zoči-voči, čo sa aj stalo? Lebo pokiaľ viem, keď stratí plachosť je aj útočná ale ona aj odišla a skrývala sa a ani nezaútočila. Dnes som sa aj pýtala a susedom vraj odnosila viacero sliepok a aj cez deň ju jedna suseda videla na smetisku neďaleko nory a líška sa na ňu pozerala.
Ďakujem za odpoveď

Předmět Autor Datum
a to jsem chtěl dneska přestat pít :-) roztrh se pytel se vzteklejma liškama na Slovači liška vypadá…
lupus 03.09.2016 21:21
lupus
Jo, Vixey je frajerka :-) Tohle je pro změnu Eliška :-)
Aurifer 04.09.2016 14:51
Aurifer
Vzteklina u lišek se tu již nevyskytla řadu let, protože lišky se plošně vakcinovaly. Ale za posledn…
Aurifer 04.09.2016 14:48
Aurifer
U nás behá veselo po sídlisku.Raz ráno bola dokonca zvedavá,čo mám na svačinu.Vôbec sa nebála,v poho… poslední
johny13 04.09.2016 17:38
johny13

Vzteklina u lišek se tu již nevyskytla řadu let, protože lišky se plošně vakcinovaly. Ale za posledních několik desetiletí se lišky začaly stahovat blíže k lidským obydlím a i do velkých měst, protože tam nachází dostatek jídla. A tyhle lišky dokáží být dost odrzlé. Prostě si zvykly na člověka, který když jim neubližuje, tak nejsou tolik plaché. Takže pokud tam máte někde liščí noru a liška si tam zvykla chodit, protože tam nachází dostatek potravy a pocit bezpečí, tak se tam drží a tolik se nebojí lidí. Že by byla vzteklá se bát nemusíte, je to přirozené chování.

U nás behá veselo po sídlisku.Raz ráno bola dokonca zvedavá,čo mám na svačinu.Vôbec sa nebála,v pohode prejde cez križovatku a nevyzerala byť besná.Ak sa "rozhadzujú vakcíny " po lese proti besnote,dopredu vyhlasujú a upozorńujú v miestnych médiách.U nás sa besnoty obávať nemusím a súhlasím s Auri.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru