Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontaktní ZOO Park Zvole

Zdravím.
Už jste někdo zavítal do tohoto "ZOO Parku" (terarko)? Jaké jste měli dojmy? Budete se někdy vracet?

Osobně jsem tam byl minulý víkend v neděli (4.9. 2016). Těšil jsem se jak malej harant na nový hračky.
Nicméně už příjezd mne překvapil. Na konci klidné vesnice na kraji jehličnatého lesa se rozprostíral pozemek cca 25x25 m vedle kterého stálo jedno auto vedle druhého. Respektive kam se auto zrovna mezi stromy vešlo.
Říkám si: "Ok, je neděle, je krásný počasí, je tu víc lidí.". Ale když jsem našel místo a zaparkoval a vešel na onen pozemek, spadla mi čelist.
Na pozemku bylo cca 30 lidí s další desítkou dětí pobíhajících všude kolem s občasným rykotem "Mamíííííííí a tatííííí a béééééé ja tam chcííííííí!". Naštěstí se děti jako zázrakem uklidnili, když byl vyndán místní pavouk z terária.
Započala prohlídka... Nečekal jsem však, že ani "výběhy" nebudou opravdu valného provedení.
Zvířata sice v dobré kondici byla, ale těch záporů bylo opravdu mnoho.
Morčata sotva 24 hod stará pokopaná dětmi v cca 1,5x1,5 m malém prostoru, kam se nacpaly klidně ještě 4 děcka.
Ovce neostříhané na lesní hrabance, kde nemají co žrát (nadarmo se jim přece neříká přírodní sekačky).
Krokodýl v 30 cm široké betonové díře, ze které dle mne nemohl ani vylézt, natož si "zaplavat".
Dva poníci co neměli ani přístřešek žijící také na lesní hrabance s kořeny.
Dvě malé terárka na stole s pavoukem a chřestýškem to již moc nevytrhla.
A výběh šelem cca 15*5m s přístřeškem pro tři šelmy (pokud vím tak mají 1 lvíče, 1 pumu a 1 levharta), kam se prý (nevydržel jsem čekat v davu a raději odešel) pouští ještě skupiny 10 lidí?
Dle mého názoru to tam "smrdí průserem".

Nápad je to super a i teď jim stále fandím, ale z mého pohledu prozatím návštěvu doporučit nemohu. Řekněte mi někdo, že jste měli lepší zkušenosti a že jsem se ve všem spletl. :(

Předmět Autor Datum
ahoj taky jsem měl tu čest a navštívil jsem zmiňované kontaktní zoo cca. před měsícem. I u mě byl pr… poslední
elektronicdevice 13.09.2016 18:59
elektronicdevice

ahoj
taky jsem měl tu čest a navštívil jsem zmiňované kontaktní zoo cca. před měsícem. I u mě byl první dojem šok po vejití do areálu. Připadalo mi že zoo, je dělané stylem co dům dal a je to lepené jak vlaštovka hnízdo taková partyzánština. Upřimně jsme také očekával od toho trochu více. Bezprizorně jsem se pohyboval po areálu a říkal jsem si, jak to tu organizačně probíhá. Po chvíli vyšel mladý muž vykázal lidi do patřičné vzdálenosti a začal ukazovat jedovaté hady - kobru, myslím tajpana, zmiji gabunskou a nakonec škrtiče hroznýše. Mám kamaráda, kterého uštkla kobra monoklová a znám následky,tak jsem toto riskantní jednání moc nechápal, ale říkám je to jeho věc. Mohu potvrdit ovce zarostlé a některé výběhy žalostné. Nakonec ten muž řekl, že kdo si chce pohladit šelmy a po 10-15 lidech vpustil lidi do klece k mládatům pum. Sice je pravda, že všichni lidi byli řádně poučeni a instruováni co mají dělat,ale upřimně, já být jimi nešel bych do toho. Při představě, že tam nějaké kočka nějakého hysterika kousne a škrábne a pak mě bude popotahovat po soudech by mě dostatečně odradilo. Vzhled mladého muže, který byl jak orvaná samice na mě moc důvěryhodně nepůsobil. Poté jsem ze zoo odešel.
Chov takových šelem v takovém počtu musí být hodně finančně náročný, krmivo, veterina a na mě to zázemí nepůsobilo, že na to finančně mají. Spíš mám pocit, že to kontakní zoo je jen z toho důvodu, že to zcela finančně nezvládají a je to jistý zdroj peněz, ale rád bych se mýlil. Vše ukáže čas, jak to ve skutečnosti bylo a zda i za rok ještě nějaké kontaktní zoo bude . Jsem fanda do zvířat,ale vše by se mělo dělat s míro a naložit si takové břemeno ,které člověk unese.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru