Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon řasnatý - vitamíny.

Dobrý den.

Jakou směs vitamínů používáte pro pagekony? Četl jsem o mixu Roboranu H, Plastinu a Reptivitu D3.
Plánuji si pořídit asi právě pagekona řasnatého, tak ať si to můžu nachystat předem.

Další dotaz, jak jim to dáváte? Obalujete jím krmný hmyz a dáváte do ovocné kašičky?
A poslední dotaz, co Repashy....(celý název nyní nevím z hlavy). Je nutný? Někde jsem četl, že jim to pagekoni ani nechtěli přijímat. A i já bych raději jim dal kaši z čerstvého ovoce a plus vitamíny do toho.

Ale nechám si poradit a budu rád za každou reakci.

Předmět Autor Datum
Vitaminy a mineraly je nejjednodussi pridavat do kašičky z ovoce, obvykle jim to chutna. Repashy Sup…
lucifer 17.10.2016 08:09
lucifer
A ten Roboran H mám koupit? Je pro psy a je jedno jaký vyberu? A v jakém poměru mám Roboran a Plasti…
Karel N. 17.10.2016 09:01
Karel N.
Kupuju roky proste tohle: [c4059745df3791cc8b993ac97745375e--mmf250x250.jpg] a micham zhruba 1:1 s…
lucifer 17.10.2016 09:22
lucifer
Dobře. Děkuju. Jen jsem měl strach, abych něco nedělal špatně.
Karel N. 17.10.2016 09:38
Karel N.
Já míchám Roboran H s Biominem H z lékárny. Dospělákům tak 2x - 3x týdně pouze do ovoce (používám Ha…
V.R. 17.10.2016 17:53
V.R.
A Repashy taky nedáváte?
Karel N. 19.10.2016 04:06
Karel N.
Nee, na můj vkus je docela drahá. Ale jestli jí dávat chcete, tak tím určitě nic nezkazíte. Kamarád,…
V.R. 19.10.2016 07:56
V.R.
Děkuji. Repashy se mi nezamlouvá. Cena je sice vysoká, ale asi to dlouho vydrží. Ale stejně jsem pří…
Karel N. 20.10.2016 00:56
Karel N.
presnidavku kupuju v tech kapsickach, nasi maj aktualne nejradeji merunkovou :) (znacku nevim) Hmyz… poslední
lucifer 20.10.2016 10:10
lucifer

Vitaminy a mineraly je nejjednodussi pridavat do kašičky z ovoce, obvykle jim to chutna. Repashy Superfood samozrejme nijak nutne neni, jde jen o uz hotovou vyvazenou instantni smesku v ktere by melo udajne byt vse potrebne. Pokud ale krmite normalne hmyzem, k tomu jako doplnek sem tam nejakou tu ovocnou presnidavku a treba Roboran+Plastin, tak fakt neni co resit.

Já míchám Roboran H s Biominem H z lékárny. Dospělákům tak 2x - 3x týdně pouze do ovoce (používám Happy Fruit 100% ovoce od Hamé a v sezóně vlastní výpěstky ze zahrady). Dávám více vápníku (Biomin H, než vitamínů - Roboran). Když občas krmím z pinzety, tak vždy 1 cvrčka pro každého namočit do vápníku a druhého do Roboranu. Obecně dávkuju tak nějak "vodvokometricky" :-) Mladým všechny cvrčky obaluju ve směsi Roboran + Biomin H 1:1. Do ovoce taky, ale prcci ovoce moc nežerou. Obecně z toho nedělejte moc vědu, ciliáti nejsou nijak nároční.

Nee, na můj vkus je docela drahá. Ale jestli jí dávat chcete, tak tím určitě nic nezkazíte. Kamarád, co dělá gekony ve velkém jí používá a je spokojený. Osobně jí nepoužívám hlavně proto, že velké % ovoce/kaše se vždycky vyhodí. Ještěrka si 3x blízne z misky a jde od toho. A rozmíchávat Repashy pro 1-2 gekony tak, abych toho nedělala zbytečně hodně by byl dost porod. Teď jsem ale od onoho kamaráda zběžně slyšela cosi o nějaké tekuté obdobě Repashy, ale nnic bližšího nevím.

Děkuji. Repashy se mi nezamlouvá. Cena je sice vysoká, ale asi to dlouho vydrží. Ale stejně jsem příznivcem ovoce a případně těch přesnídávek. Teď máme nějakou obyčejnou, musím koupit lepší, asi s méně cukrem, jak se psalo.
Ale ještě mám opět dotaz. Mám ho od neděle a včera v noci a dnes si lízal přesnídávku s vitamíny. V terárku má v misce červy a micro cvrčky. Ti asi vyskákali. Takže se nejsem jistý, zda vůbec snědl nějaký hmyz. Je to problém? A vadí přesnídávka taková ta běžná? Zítra mu zkusím nabídnout banán a chci koupit fíky.
Nezlobte se za začátečnické dotazy. :)

presnidavku kupuju v tech kapsickach, nasi maj aktualne nejradeji merunkovou :) (znacku nevim) Hmyz tam klidne nechte, jen aby mel i nejake krmeni. Problem to neni - at si lovi kdyz bude mit chut. Mikro cvrcci jsou prilis mali i pro mlade ciliata dle mne, takove "blechy" lovit nebude. Chce to velikost "malí", a klidne bych tam nechal 5-10 ks. trvale behat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru