Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké vodní želvy do jezírka k celoročnímu chovu?

Zdravím vás, chtěl bych se poradit jaký (popřípadě jaké) druhy vodních želv zvolit do jezírka k celoročnímu chovu - tudíž, aby v něm mohly i zimovat (je dost hluboké, ale i s mělčinou). Trachemysky jsou out, Unie velí střílet. Orbicularisky nechci, nechci řešit papíry. Tak mě napadají tyto druhy: Chrysemys picta belli, případně Pseudemys nelsoni, pseudemys peninsularia? Poradíte? Moc se v nich nevyznám... Díky.

Předmět Autor Datum
U těch tebou napsaných druhů je dost riziko, že tu nedají zimu... kor u těch z Floridy. Ale mohl bys…
Aurifer 19.10.2016 16:19
Aurifer
o korytnačky sa moc nezaujímam, takže neviem, ako je to momentálne s dostupnosťou Graptemys kohnii,…
perenquen 19.10.2016 17:51
perenquen
Jj, severněji žijící Graptemysky tu také přežívají. Soused měl v rybníce s kačenami Graptemys ouachi…
Aurifer 20.10.2016 12:58
Aurifer
Děkuji za všechny tipy, promyslím to a příští rok z jara nakoupím. Myslím, že Chrysemys picta belli…
Vodní želvák 20.10.2016 14:24
Vodní želvák
jenže u těch pict se tu chovají hlavně želvy z farem z jihu USA, takže tam bych se docela bála to zk… poslední
Aurifer 20.10.2016 21:10
Aurifer

Děkuji za všechny tipy, promyslím to a příští rok z jara nakoupím. Myslím, že Chrysemys picta belli by to měla dát v pohodě, viděl jsem v nějakém dokumentu jak v Kanadě zimuje, doslova zamrzne v ledu a na jaře zase roztaje. Ale její rozšíření je poměrně široké a táhne se až v podstatě na jih USA. Ty další dva druhy by na tom asi tak dobře nebyly... A měl by někdo tip, kde sehnat? Zda existuje v Praze nebo středních Čechách třeba nějaký zveráč, kde je z čeho vybírat a tyto druhy běžně mají? Samozřejmě nejlepší by bylo od chovatelů, ale nabídek teda zrovna moc není... Díky

jenže u těch pict se tu chovají hlavně želvy z farem z jihu USA, takže tam bych se docela bála to zkoušet. Co se týče zveráče, tak tam asi to co sháníš neseženeš, ale na Terraristik.com bys měl sehnat celkem bez problémů.

Jinak za mně, já bych prostě odněkud vylovila někým do místních toků vyhozené želvy, u těch je pravděpodobné, že už tu pár zim absolvovaly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru