Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dá se ochočit tříletá krajta?

Zdravím. Jdu za Vámi s dotazem. Mám tříletou krajtu královskou, kterou mám od mláděte. Problém je, že se mi do teď nepovedlo naučit ji na ruku (kvůli čištění tera). Syčí, vyjíždí a je to peklo. Můj dotaz zní, dá se s tím něco i ve třech letech udělat? Do teď se mi to nepovedlo, už to skoro ani nezkouším, nevím jestli to má cenu. Chci teď pořídit druhou do stejného tera a je mi jasné, že se oddělenému krmení nevyhnu a proto to začíná být vážný problém.

Předmět Autor Datum
Ochočit se nedá žádný had. Jen může být některý víc tomerantnívůču stresu z manipulace a zvyknout si…
V.R. 21.12.2016 18:42
V.R.
Je mi jasné, že úplné ochočení nelze. Jde mi spíš o zvyk na občasnou manipulaci. Druhé terárium urči…
Janemov 21.12.2016 18:46
Janemov
Předem se omlouvám,ale... máte doma 30 zvířat a potřebujete radu ohledně téhle věci.....? Nejak tomu…
gabon 21.12.2016 21:27
gabon
Ano. S žádným jiným zvířetem jsem neměla nikdy problém. Ani s hroznýšovci. Proto se ptám. Protože ta…
Janemov 21.12.2016 22:40
Janemov
Asi Vám nezbyde nic jiného než se přispůsobit....:-)
gabon 22.12.2016 10:13
gabon
máte 2 možnosti 1) Uvědomte si, že se jedná u poměrně malé zvíře, které by vás zabilo pouze v přípa… poslední
Afričan_jinde 23.12.2016 08:48
Afričan_jinde

Ochočit se nedá žádný had. Jen může být některý víc tomerantnívůču stresu z manipulace a zvyknout si na ní. Pokud je kousavý stále, tak se nezmění. A ani k tomu ze svého pohledu nemá důvod. Pokud chcete druhého hada, tak si buď pořiďte deuhé terárium, nebo rukavice.

máte 2 možnosti

1) Uvědomte si, že se jedná u poměrně malé zvíře, které by vás zabilo pouze v případě, že by ho na vás někdo hodil z balkonu 40.patra a trefil Vás přímo na hlavu... případně byste se snažila jej vcelku spolknout a zadusila byste se. Jak vidíte, krajta královská není žádný had zabiják a buďte ráda, že máte takové štěstí na temperamentní zvíře, které vás může aspoň naučit trochu manipulace. Pořiďte si hák, kterým hada z terária vyndáte a plastovou bednu, do které ho zavřete. Okoukněte na youtube nějaká videa, jak se manipuluje s jedovatým hadem a můžete vesele trénovat. Bude to taková zábavná hra a na rozdíl od jedovatin máte nekonečně mnoho možností zkusit to znovu a lépe. :) Sám mám doma hned několik poměrně vznětlivých větších druhů krajt a většinou hák ani nepoužívám. Stačí plastové víko, noviny nebo cokoliv je při ruce pro odstínění hlavy. Ony krajty nejsou žádní velcí myslitelé a když se odstíní hlava, můžete s ní vesele blbnout. Napište, odkud jste + email. Ozvu se buď já nebo možná někdo jiný - a bezpečnou manipulaci s tím vaším agresorem názorně předvedeme, naučíme či vysvětlíme :)

2) Krajtu prodejte/upravte a snězte zítra místo kapra

PS - S agresivními hady může být zábava. Tady video, jak se dá pohodlně manipulovat se vznětlivější krajtou tmavou :)
watch

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru