Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov cvrčků

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s chovem cvrčků. Něco jsem o tom přečetl, ale mám problém s ochovem malých jedinců. Dospělí mi snesou do krabičky(kladiště) vajíčka, ty pak přesouvám bokem do větší nádoby kde se mi malí cvrčci postupně líhnou. - s tímto problém nemám
Když mám v krabičkách s kladištěm více cvrčků podobné velikosti, tak je přesypu do plastové krabičky. Když je přesypávám do krabičky, tak se mi zdá že jich je spousta. Nepočítám je tedy :D Zde mi nastává problém ovšem. Od nejměnší formy téměř k dospělosti se mi dožívá tak 10 cvrčků z jedné dávky. Snažím se krmit jablkem nakrájených na tenké plátky, občas hruškou popřípadě okurkou. Zjistil jsem že jim chybí živočišná potrava a tak jsem jim začal dávat granule pro psy s kuřecím masem rozdrceny na menší kousky. Dále je v plastové nádobě k jídlu strouhanka, ovesný škrob, nadrcený piškot. Na dně nádoby nemám žádný písek,hlínu... jen čisté dno. Je v tomto ten zakopaný pes?
Vlhkost udržuji pokojovou. Teplota s menšími výkyvy okolo 24-27°.(začínám s chovem a čekám na terrárium pro agamky,kde budu mít lepší podmínky, ale chci nejdřív vyzkoušet jak mi chov cvrčků půjde) Odvětrávání dostatečné- téměř přes celý vršek.Oschlé zbytky ovoce pravidelně vyhazuji.Nijakým dalším způsobem jim nepřisvicuji, ani dospělým cvrčkům. Stačí jim klasické denní světlo? nebo by se jim mělo svítit více hodin?

Mohl by mi prosím vás někdo poradit, co dělám tedy špatně? A popřípadě poradit i nějakou stravy pro nejmenší formy cvrčků? když jim dám okurku, tak se mi zdá, že se v ní utopí. Při uklízení v ní totiž najdu vždy nějaké cvrčky. Nevím zda jsou to tedy vyslečené zbytky, nebo mrtvý cvrček.

Děkuji za každou radu

Předmět Autor Datum
zvýšil bych teplotu na stabilních 28 stupnů, jinak krmím : ovesnými vločkami, krmením pro rybičky, a…
elektronicdevice 15.01.2017 14:13
elektronicdevice
Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat, před 2 týdny jsem si koupil cca 1l cvrčků domácích(mix dospěl…
Isiceki 11.02.2017 15:56
Isiceki
Zajeti chovu vás může stat nejake ztráty,ale uhyn by neměl byt prilis vysoký. Otazka je jak stare cv… poslední
elektronicdevice 14.02.2017 14:23
elektronicdevice

Dobrý den,
ještě bych se chtěl zeptat, před 2 týdny jsem si koupil cca 1l cvrčků domácích(mix dospělí a mladší aby mi neumřely pak všichni najednou) a umístil je do tohoto boxu:hQjX8Bc Jb5qGt3 (aktuálně jsou všichni zalezlí.) Ale když jsem jim tam dneska pořádně čistil, přesouval papíry od vajíček, tak mě celkem zarazilo kolik jich tam bylo mrtvých-vyschlých, okousaných. IM4Ik9V FeAvttt (druhá foto horší kvalita). Je toto normální? Dávám najemno rozmixované granule pro psy s obsahem kuřecího masa v kombinaci s bramborovým škrobem a ovesními vločkamy. k tomu větší kousky jablka množství dle toho jak ubývá z mističky/ každý den vyhazuji oschlé a dávám nové. A stejně se mi stane toto? :O
Teplotu zajišťuje výhřevný kábel + topení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru