Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Kočičínská terárium

Dobrý den,
Budu si pořizovat mládě agamy kočičínské nejspíše samečka a zatím mám terárko 150x50x50 s jednou částí pro bazének. Počítám, že pro dospělého jedince by asi chtělo hlavně vyšší a o něco širší terárium, ale jsou to vhodné rozměry pro jedno mládě než vyroste? Na každé stránce najdu něco trochu jiného a chci hlavně, aby se zvíře mělo dobře a nic mu nechybělo.

Předmět Autor Datum
Jako mladé Kočičínské mají tak 15-20 cm. Záleží jak bude staré, že jo... ale určitě až bude starší b…
Kortan 26.05.2017 11:57
Kortan
Pro mládě je vhodnější spíš menší terárium, než máte. Jednak je většina mláďat z importu a je tam ce…
lacerta. 27.05.2017 08:24
lacerta.
Pro mládě je vhodnější spíš menší terárium, než máte. Souhlas Jednak je většina mláďat z importu…
MadMike... 27.05.2017 08:40
MadMike...
Třeba se pletu, ale já odchovovou kočinčínu neviděla už nějakou dobu, zdá se mi, že nějak vyšly z mó… poslední
lacerta. 01.06.2017 00:31
lacerta.

Jako mladé Kočičínské mají tak 15-20 cm. Záleží jak bude staré, že jo... ale určitě až bude starší bude potřebovat větší terárium.

jsou to vhodné rozměry pro jedno mládě než vyroste?

Pokud má měsíc, tak si myslím, že zatím bude terárium stačit. Pokud potom budete kupovat nové terárium, tak mějte namysli, že čím větší tím lepší.

Pro mládě je vhodnější spíš menší terárium, než máte. Jednak je většina mláďat z importu a je tam celkem riziko, že si rozrazí hlavu, druhak pro kontrolu krmení je lepší mít spíš menší terárko. Asi to půjde i v tomhle, když se vhodně zařídí, ale chtělo by to spíš fotku. Jde taky o to, jak velké zvíře si do začátku pořídíte - pokud už to bude něco odrostlejšího, tak by problém být nemusel.

V dospělosti by to chtělo hlavně vyšší terárko, tam už platí, že čím větší je, tím lepší.

Pro mládě je vhodnější spíš menší terárium, než máte.

Souhlas

Jednak je většina mláďat z importu

Fakt jo... koukám že se za těch pár let nic nezměnilo. Přitom se to množí geometrickou řadou i v krabici od bot. Já jsem měl tak obrovskej problém se zbavit mladejch, že jsem pak vyhodil určitě přes stovku vajec.

Třeba se pletu, ale já odchovovou kočinčínu neviděla už nějakou dobu, zdá se mi, že nějak vyšly z módy. Na burzách je vídám jen u lidí, co maj importy. Ani se tomu nedivím, importy se švihaj po pětistovce a nikdo následky a rozražený tlamy neřeší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru