Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleón Jemenský - zhodnotenie tera

Zdravím, tak chameleón už je doma, ale potrebujem pár rád ohľadom tera :-D. Zatiaľ má niečo cez 5cm v tele, zožerie asi 5cvrčkov (obaľujem v biomine a raz týždenne v reptivite). Ráno si vlezie pod UVBčko, potom sa odprace na najvyššiu vetvu skoro pri skle (ten ficus pri dvierkach) a tam vegetuje - neviem, či mu je moc teplo alebo naopak, chce byť bližšie výhrevu, aj keď k výhrevu sa vie dostať bližšie cez iný konár. Ráno bol čierny pri zemi a chytal cvrčka, čo mu padol na zem. Keď som zasvietil tak klasika hore k uvb a na ficus.
Keď som mu pinzetou ukázal cvrčka ešte neobaleného a hodil do kŕmitka, tak si pre neho išiel. Ale ostatné už obalené cvrčky, čo tam boli ako keby nevidel (je to biely lekárenský kelímok). Keď mu ich vyberiem pinzetou a položím niekde na list aby ho videl tak ho zožerie. Aj som mu chytil pár lúčnych koníkov ale ráno som ich vyhadzoval chcípnutých. Na ľavú stranu tera zatiaľ nechodí, ale mám ho doma zatiaľ ani nie 48hodín :-).

Rozmery tera (v x d x š) 90x60x38. Teplota dole naľavo okolo 24, hore napravo pod výhrevom 34-36, v strede terárka okolo 27,5. Vlhkosť 50-60%, snažím sa rosiť len niekde v jeho okolí aby sa napil ak by mal chuť 2x denne (nie priamo na neho).

Žiarovky - UVB reptile 100UVB, ohrev Halogen basking spot 50w od exoterra, Dosvietenie reptiglo 2.0 lineárna žiarivka.

Vetranie v predu a hore cca 2/3 stropu.

Mohol by prosím niekto zhodnotiť, či je to tera ok, poprípade čo ešte vylepšiť? Mám namieriť tú halogenku presne na miesto, kde chodí ráno pod UVB? Pod UVBčkom je teplota cca 33-34 tak ako to je teraz.

Je možné použiť na upevnenie kŕmitka obyč. drát alebo niečo iné? - mám strach aby sa o ten drát nepichol, neškrabol, alebo si nejako neublížil. Niekde som tu čítal, že si chameleón odtrhol jazyk keď si ho zamotal o konár.

Ďakujem vopred za rady :)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru