Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pro krokodyla ohledne zelvy

Diky moc za rady,ja nevim,ale proste se chova tak jako by chtela klast vejce(nezere je neklidna a kdyz je z terarka tak se pokousi zadnima hramat"predevsim na koberci".Udelala jsem ji tedy spesl porodnici:)) z piskem a zahrivala a vlhcila,ale tam se proste tvarila jak vezen tak jesm ji zase vratila do terarka,no ona je ted porad navezena u topneho telisla.Tepolota vody je 26-28 a nad ostrovem ma neco kolem 35-38 stupnu celsia.Rezim sviceni porad stejni jiz nejakou dobu.Jinak krmeni ji obohacuji o vapnik,ale to tak nejak prubezne.Tak diky za odpoved jestli vas tedy jeste neco napada,kdyztak navstivime veterinare.:?:

Předmět Autor Datum
Pokud jste ochotni jít s ní k veterináři, tak by mohl udělat rentgén, aby se zjistilo, jestli má opr…
krokodýl 04.06.2007 21:07
krokodýl
Ahoj,já si myslim,že nebude kládst vejce na povel.Nebo si myslíte,že kdy jí dáte na kladiště,že vám…
Melda 04.06.2007 21:27
Melda
Ja to mám riešené tak, že želvy majú nonstop prístup ku kladišťu. Chovám síce iné -Chelodina siebenr…
ado 04.06.2007 21:32
ado
Tak předpokládám, že tazatelka, pokud psala, že už několikrát samice vejce snesla, tuší, že ten nekl… poslední
krokodýl 05.06.2007 16:57
krokodýl

Ahoj,já si myslim,že nebude kládst vejce na povel.Nebo si myslíte,že kdy jí dáte na kladiště,že vám snese vejce hned jako slepice?Moje samice(Trachemis scripta scripta)má stejné příznaky třeba 14 dní a nakonec nic.Nažere se a za dva dny je snese.
Mám to udělané tak,že kladiště(dřevěná bedna)se přidá k šoupacím dvířkům u terária.V boku bedny je vyříznutá díra,tak aby samice prošla.No když to na ní příjde,tak otevřu skleněná dvířka a samice může chodit sem tam.Nikdy neklade hned.Týden i čtrnáct dní leze z bedny do terária a nazpátek.Vejce nakonec klade k večeru nebo v noci.:-)

Tak předpokládám, že tazatelka, pokud psala, že už několikrát samice vejce snesla, tuší, že ten neklid a hrabání pár dní až cca ty dva týdny předcházejí samotné kladení a právě, že letos zatím nic. Pokud už to ale trvá příliš dlouho, tak je to možný problém. Ovšem ony ty rady na dálku bez možnosti vidět zvíře a pořádně to prokonzultovat s chovatelem nejsou vždy úplně snadné a správné. Zaleží na tom, jak dlouho už ty příznaky jsou a jak je želva dále vitální a aktivní nebo naopak. Samozřejmě trvale nebo alespoň sezónně permanentně dostupné kladiště s dostatečnou vrstvou, optimální vlhkostí a teplotou substrátu spolu s dobrými chovnými podmínkami je nejlepší prevencí zadržení vajec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru