Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ivomec - je možno po léčbě a při ní skrmovat léčené potkany?

Zdravím lidičky. Tak u mne probíhá léčba ušního svrabu v chovu potkanů, což se probíralo v jiném vlákně. Svrab léčím asi týden přípravkem Ivomec. Nastala doba, kdy potřebuju nakrmit mé hady a potřeboval bych se ujistit, zda můžu krmit holaty potkanů, u kterých ještě probíhá léčba:?::!:. Veterinář mi řekl, že by se toho vůbec nebál, ale já se o své hady bojím:x:. Přípravek na dospělé potkany zabírá perfektně, ale určitě se dostal do těla i holátkům, skrze mléko. Máte někdo podobné zkušenosti? Měli byste odvahu těmito holaty krmit nebo mám radši zajít do zveráče a koupit ,,zdravé'' hlodavce na skrmení:?:. Za všechny rady a názory děkuji. Ještě bych chtěl podotknout, že veterinář není specialista na plazy!

Předmět Autor Datum
Ja osobne bych asi odvahu nemel, asi bych sel do zverace a koupil tam, i kdyz tam clovek taky nikdy…
mat-fyz 02.12.2008 14:44
mat-fyz
já nevím Ivomec je bezvadný, rychle zabírá, ale vím, že u březích např. morčat se nedoporučuje právě…
hathor 02.12.2008 14:48
hathor
Léčbu samozřejmě budu opakovat. Během léčby mi 2 samice bez problémů vrhly holata-živé a zdravé. Vím…
SNBák 02.12.2008 15:19
SNBák
ahojda, jelikož se používá i pro zvířata, která pak baštíme my:-D teda myslímže jo :D tak by tam něk…
AdamGabrys 02.12.2008 17:56
AdamGabrys
Bohužel jsem dostal jen injekční stříkačky, bez příbalového letáku, takže tyhle info budu muset pohl…
SNBák 02.12.2008 18:33
SNBák
nebo zkus zavolat vetovi, ten by to tam mohl najít...
AdamGabrys 03.12.2008 19:13
AdamGabrys
Ochranná lhůta na maso zvířat, ošetřených Ivomecem, je 28 dní (podle příbalové informace). Rozhodně…
rosnicka01 08.12.2008 09:46
rosnicka01
Díky lidi, potkani už jsou v pořádku, ale ještě jednou jim Ivomec budu aplikovat, aby to bylo stopro… poslední
SNBák 08.12.2008 10:57
SNBák

Ja osobne bych asi odvahu nemel, asi bych sel do zverace a koupil tam, i kdyz tam clovek taky nikdy nevi :-/. Jak pisu, odvahu bych asi nemel, .....nevim, jak se v tele potkanu a jinich savcu rozklada, pokud vubec. Dale pokud se odbourava, jaky je pulcas rozpadu.
Nejsem ale kompetenti se k tomuto vyjadrovat odborne, tak se snad najdou fundovani;-) Vyjadril jsem jenom svou odvahu - "neodvahu":-)

já nevím Ivomec je bezvadný, rychle zabírá, ale vím, že u březích např. morčat se nedoporučuje právě proto, že má vliv na plody, takže nějak se k nim nejspíš dostává. V jaké formě a v jakém smyslu jim ublíží netuším, ale vzhledem k tomu, jaký je Ivomec "fujtajbl" tak bych také neriskovala. jak říkám, já ho mám ráda, účinkuje velmi rychle a většinou i spolehlivě( při správné indikaci), ale asi bych nějakou dobu také počkala a holaty nekrmila....cca 3 týdny od poslední aplikace, nevím, jaké jsi dostal instrukce, ale léčba by se měla opakovat. takže já bych po té opakovací dávce počkala 3 týdny a pak se vrátila ke krmení vlastními holaty...ale taky pouze můj názor;-)

Léčbu samozřejmě budu opakovat. Během léčby mi 2 samice bez problémů vrhly holata-živé a zdravé. Vím že je to nějaké chemické svinstvo a právě proto jsem zvědavý na vaše názory. Tvrzení vetrináře se mi zdálo divné, ještě k tomu to není specialista na terarijní zvířata. Takže půjdu koupit, ač nerad do zverimexu a své holata nechám povyrůst a skrmím je až později. Ale třeba má někdo i jiné zkušenosti a tvrzení veterináře potvrdí.

ahojda, jelikož se používá i pro zvířata, která pak baštíme my:-D teda myslímže jo :D tak by tam někde měla být napsaná ochr. lhůta...mrkni se... po tu dobu by se neměly jakékoli části zvířat používat k výživě člověka, tudíž si myslím že i hadům by to nemělo ublížit...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru