Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyjimka u 20lete zelvy?

ted mi jeden pan chovatel rikal,ze si dovezl zelvy zelenave nekde z bulharska jako mladata a je jim cca 20let,cites maji a zluty papir taky,je to mozne?,ze zelvy dovezene tenkrat z prirody maj vyjimku?a aji kdyby nemeli tak co mlade-dostanou ji?dekuji

Předmět Autor Datum
Jistě je to možné. Získal je před rokem 1992. Úmluva Cites, která byla Českou republikou podepsána 2…
KHor 02.10.2009 22:50
KHor
pane KHor poslala jsem vam soukromou zpravu...
osmanda 02.10.2009 23:22
osmanda
Já vám klidně odpovím zde, cena mimořádně vynikající, za takovou se nedá pořídit ani samotná holka.…
KHor 02.10.2009 23:43
KHor
pan je ze semil a ja od brna tak je to dost problem cestovam s malim miminem tak daleko.kdyz to vsec…
osmanda 02.10.2009 23:49
osmanda
Tohle je něco dost podobného, jako Morganova banka v USA. Dnes ctihodná bankovní instituce, kde ale…
Petr60zelv 06.10.2009 02:32
Petr60zelv
V podstatě se povedlo postavit mimo zákon celé populace citesových zvířat narozených, či jinak získa…
KHor 06.10.2009 08:25
KHor
Ti úředníci, které jsem na toto téma dotazoval mi tvrdili, že prý je to kvůli rozhodnutím učiněným v…
Petr60zelv 06.10.2009 13:07
Petr60zelv
Že by podle vzoru "půlkami"? :-D Teď holt jen zaměnili Moskvu za Brusel Hlavně že je na koho se vy… poslední
KHor 06.10.2009 13:15
KHor

Jistě je to možné. Získal je před rokem 1992. Úmluva Cites, která byla Českou republikou podepsána 25.8.1992, na želvy získané před tímto datem pohlíží jako na želvy legálně získané, vhodnější snad je vyjádřit to takto, ne nelegálně získané. Jsou to právě ti jedinci kteří mají v původu P. Legislativní vakuum které na toto téma nastalo mezi rokem 1992 a 1997, ve kterém se želvy musely hlásit k evidenci, je období kde totálně selhala byrokracie a dovolila aby se i legálně v obchodech v té době kupovali želvy a jiná citesová zvířata bez jakékoliv evidence. To jsou ta zvířata s U. Svoje selhání řešila byrokracie tím, že odpovědnost za svou nečinnost přenesla na ty dole tj. chovatele, kteří nic zlého netuše koupili mnohdy velice drahé citesové zvíře bez jakýchkoliv omezení a následně při přihlašování v roce 97 jim bylo naordinováno U což jejich (po právní stránce věc) zvíře-investici znehodnotilo, jelikož je vyloučilo jednou provždy z obchodu.

Tohle je něco dost podobného, jako Morganova banka v USA. Dnes ctihodná bankovní instituce, kde ale základním kapitálem byla kořist pirátského kapitána Johna Morgana, který v 17. století olupoval španělské lodi někde v Karibiku. Když to výhodně šlo, naloupené peníze se transmutovaly na legální. No a naši byrokrati dali relativně dlouho dopředu vědět, co na nás šijou. Jen s tím furt ne a ne hnout, takže se udělala ta zmiňovaná díra v pravidlech. A průser z téhle díry udělal de facto až náš vstup do EU. Teoreticky by snad mohlo platit, ale nevím, jestli se nepletu, že mláďata narozená do roku 2003 u nás zvířatům kategorie U by měla produkovat legalizovatelná mláďata. Vždycky, když se pokouším přečíst nějaké texty zákonných norem, dělá se mi z toho šoufl.:x:

V podstatě se povedlo postavit mimo zákon celé populace citesových zvířat narozených, či jinak získaných nebo zobchodovaných v letech 92 - 97. Želvy mají jedinou kliku ve své dlouhověkosti. To se stát například u chameleonů, neexistuje zde v CZ jediný legální chov. To si mohou nechat líbit opravdu jen CZ chovatelé, kteří jsou absolutně neschopní jakékoliv součinnosti.

Ti úředníci, které jsem na toto téma dotazoval mi tvrdili, že prý je to kvůli rozhodnutím učiněným v Bruseli (hádejte, podle jakého vzoru se to jméno skloňuje), kdy nikdo neloboval za zajištění našich chovatelů proti nejrůznějším EUnuchům. Už trochu pamatuju, takže mi to připomnělo, když i jiný ouřada říkal - "My si tyhle blbosti nevymysleli, to v Moskvě." :-/ Teď holt jen zaměnili Moskvu za Brusel a někteří mají "po žížalkách"... 3-[

Že by podle vzoru "půlkami"? :-D

Teď holt jen zaměnili Moskvu za Brusel

Hlavně že je na koho se vymluvit. V této souvislosti mě napadá, že k volbám chodím asi na špatné místo,nebo co, volím-li představitele, kteří nejsou schopni mít vlastní názor, natožpak jej obhájit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru