Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční - odmítá potravu

Zdravím všechny..ve čtvrtek jsem si nechal poslat kurýrem hypo samce gekončíka nočního. Umístil jsem ho do karantény, kde jsou standartní podmínky, teploty, vlhkost vše je OK. V pátek jsem mu dal 2 malá holátka, která bez problému a s chutí snědl. V sobotu jsem našel jedno holátko trochu natrávené a vyhozené, od té doby gekon nežere, nevšímá si larev potemníků ani cvrků. Pokaždé když vykoná potřebu, není v pevném skupenství jako u ostatních gekončíku a tak podivně zapáchá. Jinak gekončík nejeví žádné známky apatie, má se k světu, na podněty reaguje. Myslíte, že se může jednat např. o cryptospory? Děkuji všem za případné rady a názory.

Předmět Autor Datum
Nikdo nic?
Leamington 30.11.2009 17:51
Leamington
Myslíte, že se může jednat např. o cryptospory? evidentne myslite kryptosporidie. Muze jit o ne, al…
JaBula 30.11.2009 19:16
JaBula
Ano myslím kryptosporidie. Vyhublý se mi nezdá. Je možné, že to může být stále projev aklimatizace?…
Leamington 30.11.2009 19:53
Leamington
Aklimatizaci to nebude bych rekl. Tohle chovani je divny, asi bych prvni zkusil ten rozpbor na krypt…
VH 01.12.2009 07:18
VH
Dobře. Díky moc;-) poslední
Leamington 01.12.2009 07:36
Leamington

Myslíte, že se může jednat např. o cryptospory?

evidentne myslite kryptosporidie. Muze jit o ne, ale take nemusi. To zjistite po parazitologickem rozboru trusu (upozornete na svoje podezreni). Je zvire nejak viditelne pohuble na ocase nebo tele?

Ano myslím kryptosporidie. Vyhublý se mi nezdá. Je možné, že to může být stále projev aklimatizace? Ostatní gekoni si zvykali na nové prostředí dva dny. Ale samozřejmě beru v potaz, že záleží na kusu. Jak dlouho je takový dospělý gekončík schopen nepřijímat potravu, aniž by to mělo vážnější dopad na jeho zdraví? Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru