Předmět Autor Datum
Je v noci aktivní?Žere? Neporanila se o něco?Pokud je chována v špinavách podmínkách,mohl by to být…
UnHoLy_ 10.02.2011 10:52
UnHoLy_
Díky za reakci, ne, ve spinavych pominkach je nechovam, vsiml jsem si toho betprostredne po svleku,…
VáclavM 10.02.2011 14:50
VáclavM
A ještě jsem zapomněla dodat,nechala bych ji jen na novinách nebo kuchyňských papírových ubrouskách,…
UnHoLy_ 11.02.2011 13:01
UnHoLy_
Jsou na hoblinach, mila zlata, neni co zlepsovat, okoli kloaky jsem zkontroloval, je v poradku, byl…
VáclavM 11.02.2011 14:40
VáclavM
Zrovna u te krajty bych to s rosenim vubec neprehanel v mistech odkud pochazi orsi parkrat do roka,4…
Baracuda910129 27.05.2016 08:37
Baracuda910129
No ted ještě jestli se sem zadavatel toho dotazu po těch pěti letech podívá. poslední
Nuty 27.05.2016 12:42
Nuty

Je v noci aktivní?Žere? Neporanila se o něco?Pokud je chována v špinavách podmínkách,mohl by to být nějaký zánět...
Ta moje to měla na bříšku z převlhčeného substrátu,natírala jsem mu to Betadinou,poměr 10:1 (1 díl Betadine,10dílů vody)a po svleku byl OK.
Možná je to to stejné,ale nejsem si jistá,veterina to jistí ;-)

Díky za reakci, ne, ve spinavych pominkach je nechovam, vsiml jsem si toho betprostredne po svleku, ted je v pohode, aktivni je, predevcirem zraly a slupla dve velke mysi. Kloaka je cista, bez naznaku nejake ifekce, jinak jsem ji take vykoupal ve slabem roztoku betadine. Myslim si, ze to byla pouze zatrhla kuze u kloaky, trochu to zacalo krvacet, viz. foto, asi jako kdyt se clovek rypne u nehtu a krev mu zajede i pod nehet, takze to vypadalo hur, nez jake to bylo. Zitra je budu stehovat do noveho terarka, tak ji jeste poradne zkontroluju, ale vypada v pohode.

A ještě jsem zapomněla dodat,nechala bych ji jen na novinách nebo kuchyňských papírových ubrouskách,je to přece jen hygienické a po uzdravení se vyhodí.
Určitě potírejte okolí kloaky Betadinou,snad se to zlepší...dávejte si ale pak větší pozor u dalšího svleku..aby si to nezatrhla znova...Druhá věc je,že hadpvi by se u svleku neměla zatrhávat kůže,pokud má dostatečnou vlhkost v teráriu a pokud mu se svlekem někdo "nepomáhal"

Jsou na hoblinach, mila zlata, neni co zlepsovat, okoli kloaky jsem zkontroloval, je v poradku, byl tam jen maly kousek suche kuze- volny strup, ktery sel lehce odstranit, okoli kloaky je ciste a zdrave, pro jistotu jsem to jeste otrel betadine. Svleky jsou v celku, pomahal jsem pouze jednou samci, ovsem predtim absolvoval pulhodinovou koupel, aby to slo lepe, vse v poradku. Rosim jednou za par dni, jelikoz ted maji obdobi sucha. :)
Dekuji za reakci, obcas se az sam divim, ze nikdo neporadi, kdyz je tu tolik lidi.

Zrovna u te krajty bych to s rosenim vubec neprehanel v mistech odkud pochazi orsi parkrat do roka,40% jin bohate staci,ja udelal tomu svemu hydrobox,plastovy box aby se tam had vesel,vyrizl vstupni diru,cely box se da oblepit korkem,nebo cimkoli at to v terariu nevypada blbe...polozite i s vikem do teraria,naplnite box raselinikem smichanym treba s klasickou raselinou,a pak uz budete rosit jen vnitrek toho boxu ;-) zbytek teraria ani kapki..kdyz bude had potrebovat zaleze si dovnitr sam,a vy se vyhnete podkoznim druhum plisni,jako je treba naruzovela brisni strana atd. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru