Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snůžka vajíček rychle.

Dobrý den.
Mam mladou samičku chameleona jemenskýho která je poprví v březí(ani já stim nemam zkušenosti).Každým dnem by měla kláct vajíčka(sou vidět i na břišní stěně).Ale neustále hrabe.Když sem ji tam dal nádobu(velkou)s pískem tak toho si nevšímala a hrabala dál v terárku tak sem tu nádobu vzal a vysipal ji do terárka. Netrvalo dlouho a začala v tom písku hrabat.trvalo to pár hodin a dostala se opět na dno.Je cca 10 cm hluboko.Ráno sem ji udělal takovou jeskyni kterou sem vložil na hno terárka a okolo sem dal hlínu aby byla zahrabaná.Ale neustále hrabe a já už sem zoufalej.Včera když sem volal veterinářovi tak mi poradil tu sklenici ale ona se ji vubec nevšímala a když nesnese do konce víkendu tak ji mam přivézd na kliniku.Já doufam že nebudu muset a poradíte mi.Děkuji za jakoukoli pomoc.
s pozdravem Boubel

Předmět Autor Datum
Kdysi dávno jsem byl proti své vůli "obdarován" vysoce březí samici Chamaeleo chamaeleo. Nějaký chyt…
Apophis 11.02.2011 13:59
Apophis
Jednoduchá věc je vzít kýbl naplit ho buď pískem lepší je rašelina s pískem přiměřené vlhkosti a tep…
charloschuanche 11.02.2011 14:09
charloschuanche
To se tak krásně poslouchá, držím palce at vše dobře dopadne a pak dej vědět:puff:
Jamall 11.02.2011 14:27
Jamall
Přibližně ve čtyři hodiny sem ji šoupnul do kýble s pískem a šoupnul sem ji do koupelny kam nikdo ne…
boubel 11.02.2011 19:09
boubel
Děkuji za vaše rady ráno se vstal a ležžela na hoře prázdná a celá vyčerpaná tak sem ji přenesl do t…
boubel 12.02.2011 08:39
boubel
Gratulace:) pak se pochlub poctem...jak hluboko je zakopala?
Jaffata 12.02.2011 08:42
Jaffata
dneska je skvělej den mam 25 krásných vajíček a dva takový zmetky ale uvidí se časem jestli porostou…
boubel 12.02.2011 09:51
boubel
Gratulace. Jak je velká samice? Těch vajec mi příjde trošku málo. Snad v ní nic nezůstalo. Každopádn…
charloschuanche 12.02.2011 11:53
charloschuanche
Samička už je taková maličká a na jednou hubená:-)myslím si že je prázdná dostala napít i hned jedla… poslední
boubel 12.02.2011 16:54
boubel
Paráda. Ono se to jinak radí, když nejde o užovku zelenou vs. Ahaetulla :-D
Apophis 12.02.2011 14:41
Apophis
když nejde o užovku zelenou vs. Ahaetulla To byl exot, doufám, že už od něj bude klid. Akorát by je…
cejna 12.02.2011 14:48
cejna
A jak řekl,tak udělali.:-D
Melda 12.02.2011 15:34
Melda
:-D
cejna 12.02.2011 15:39
cejna
hlavně jí dej pořádně napít a najest po kladnení a hrabání musela být vyčerpaná.. jinak gratulace
hugobos 12.02.2011 13:00
hugobos

Kdysi dávno jsem byl proti své vůli "obdarován" vysoce březí samici Chamaeleo chamaeleo. Nějaký chytrák ji v Maroku vyměnil za rybičku (nožík z minulého století)a propašoval do české kotliny. Holka byla na pokraji sil a bylo jasné, že nepřežije. Celou jsem jí šoupl do třílitrovky plné mírně vlhkého písku, zavřel a čekal. Pochopila, nakladla, chcípla. Za půl roku vylezlo 21 mláďat....Jiné zkušenosti nemám.

Jednoduchá věc je vzít kýbl naplit ho buď pískem lepší je rašelina s pískem přiměřené vlhkosti a teploty (okolo 24°C stačí) Nechat jen max 10cm pod okrajem prostor na samici a tu v něm zavřít -přikrýt sklem, nebo deskou. Sklo samo zatemnit ručníkem nebo dekou. A nechte ji v klidu hrabat- do rána by mělo být vše hotovo, max do zítřejšího odpoledne bude běhat nahoře vykladená samice. Pak je to na vás vejce do inkubátoru, samici nechat napít a nakrmit. Jde o to že potřebuje mít dostatek prostoru pro hrabání do hloubky 25cm minimálně. A klid.

Přibližně ve čtyři hodiny sem ji šoupnul do kýble s pískem a šoupnul sem ji do koupelny kam nikdo nechodí kromě koupání to se dneska vydrží aby tam byl klid.Moc se jí tam nechtělo ale po chvilku sičení(od ní) a přemlouvání(z mí strany)tam musela:-) pak tam chvilku chodila ale nakonec se pustila do práce.ale muže jit do hloupky tak 20cm víc písku sem nesehnal vykoupil sem všechon co měli.Doufam že jí to bude stačit však zítra uvidim. jo diky za radu doufam že to vyjde a na veterinu s jet nemusim.

Samička už je taková maličká a na jednou hubená:-)myslím si že je prázdná dostala napít i hned jedla a její stav se oproti ránu 100%zlepšil už normálně šplhá ráno se ani neudržela na větvičce. Opravdu děkuji všem kdo se mi snažil radit bez vás bych to asi nezvládl ikdyž sem byl v kontaktu s veterinářem který se specializuje na chamíky ale nebyly to takoví rady. děkuji

když nejde o užovku zelenou vs. Ahaetulla

To byl exot, doufám, že už od něj bude klid. Akorát by ještě po něm někdo mohl "uklidit" v komentářích ke článku "Za jedovatými hady do Dubče". Takový komentáře se k tak dobře napsanýmu článku nehodí (a to nemluvím o tom, co si bude myslet třeba nějakej náhodnej návštěvník).
Jinak sorry za OT;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru