Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agresivita u chamika a zajimave chovani

Dobry den
Chtel jsem se prosim zeptat mam chameleona jemenskeho cca rok a 7 mesicu stareho..pred tydnem jsem mu omilem priskripl ocas jak jsem uz zde psal do dveri..ocas uz ma skoro celi nadherne uzdraveny..ale v posledni dobe se strasne divne chova za prve vytahnu ho z teraria a kolikrat se me tře hlavou o prsty...za druhe kdyz se na nej divam tak se totalne nafukuje zmeni barvu na cerno zlutou a je strasne agresivni podotykam nekouse me..jen obcas naznaci ale jeste me nikdy nekousnul..a chce furt ven z teraria..tak praveze nevim co mu muze vadit..co jsem tak premyslel tak me napadly 3 veci
1.Mozná prochazi nejakou pubertou :)
2.Je ve stresu z te nehody s ocaskem
3.Přestalo se mu libit v terarku :) (teplota vše je tak jak ma byt)
a celkove se me nejak nelibi proste jeho chovani vidim na nem ze neco chce ale vubec nvm co..a hodne ho tedka vydavam dole ve vode.. Pište sem vše co si myslite ze by to mohlo byt :) Děkuji

Předmět Autor Datum
v puberte zcela jiste neni .. dej sem fotky zvirete a terarka.. a jeste popis podminky chovu.. vybav…
milde. 21.06.2013 17:07
milde.
A nemáš náhodou březí samici? Zbarvení a zvýšená agresivita na to ukazuje ...
kp 21.06.2013 18:06
kp
To se na mě nezlobte, ale.. mně kdyby někdo usekl nohu,tak si to sakra pamatuju. A dále, kde jako ve…
Host123 21.06.2013 22:28
Host123
Hlavně ho nestresovat a nevytahovat z terárka... zbytečně ho nepřivádět do situací, kdy je agresivní…
Radep 22.06.2013 02:22
Radep
Fotky poslu hnedka..jinak ano mam tam na spodu terarka takovou misticku s vodou tak tam chodi pit a…
KevmeN 22.06.2013 11:09
KevmeN
Tak tady mam foto teraria a chamika v pohode i v nervu :) vyfotil jsem ani to zraneni..ale myslim si…
KevmeN 22.06.2013 11:43
KevmeN
Ja bych mel par vyhrad k tomu terarku.. Malo vetra-strop dobry, ale sam o sobe k tomu aby vzduch cir…
Jaffata 23.06.2013 07:47
Jaffata
Jak je tedy řešeno to větrání? Taky se mi nezdá.
Host123 23.06.2013 08:00
Host123
Jojo bohuzel terarium jsem si delal sam podle kamose ktery mel taky chameleona ale bohuzel mu po roc…
KevmeN 23.06.2013 23:29
KevmeN
ajo pardon ty myslis to kokosove vlakno na spodu jo ? a co tam mam raci dat misto toho pisek ?
KevmeN 23.06.2013 23:31
KevmeN
Klasickou rašelinu bez hnojiv, nebo ještě lépe - noviny.
MN. 23.06.2013 23:33
MN.
Pro samce můžeš i ten písek. Popř. rašelinu s pískem. poslední
lillek 24.06.2013 15:32
lillek

To se na mě nezlobte, ale.. mně kdyby někdo usekl nohu,tak si to sakra pamatuju. A dále, kde jako ve vodě? To tam je v téru nějaký rybníček nebo co?? A za další, u mě se nikdy březí samice agresivitou neprojevovala.

Hlavně ho nestresovat a nevytahovat z terárka... zbytečně ho nepřivádět do situací, kdy je agresivní. Z terárka ho maximálně vytáhnout, jestli si vyleze sám, ale jinak ho nijak nenutit. Je pak zase stresující ho dostat zpátky. Chameleoni jsou stresující se zvířata a jakákoliv manipulace s nimi jim škodí...
Jestli měl takovou nehodu, tak klidně nechat 2 týdny úplně v klidu a třeba se zklidní... ale větší šance je, že se nezklidní nikdy.
Můj chamík se občas projde tím způsobem, že mu otevřu terárko, on si vleze na větve které mu k němu dám... chvíli na nich pobude, pak si projde pokoj a vrátí se zpátky. Což mi přijde jako ideální :-)

Fotky poslu hnedka..jinak ano mam tam na spodu terarka takovou misticku s vodou tak tam chodi pit a tedka se tam chodi jakoby ochlazovat..uz je na to nauceny proste..Ja mam terarko taky non-stop otevrene a chamik mi leze po celem pokojiku a je taky nauceny kdyz mu je zime nebo neco tak i zaleze zpatky..hnedka jsem dam foto..a breza samice to neni urcite poznam samici a samce :)

Tak tady mam foto teraria a chamika v pohode i v nervu :) vyfotil jsem ani to zraneni..ale myslim si ze se to hoji pěkně kdyz se mu to stalo tak to mel celej ten článek černej ani s bodlinkama..a to neni jeste ani tyden..:)

Ja bych mel par vyhrad k tomu terarku.. Malo vetra-strop dobry, ale sam o sobe k tomu aby vzduch cirkuloval nestaci.. Ty tlusty vetve bych hodil pryc a nahradil je spoustou adekvatne tlustejch vetvi,cca do 1cm v prumeru-aby je chemeleon obejmul.. Lignocel pryc,zebricek pryc.. miska na vodu se mi taky moc nezda, ale jestli z toho pije tak budiz..mas tam nejaky UVB?

Jojo bohuzel terarium jsem si delal sam podle kamose ktery mel taky chameleona ale bohuzel mu po roce umrel...a to odvetravani vim ze je na prd..resim to tak ze mam terarko non-stop otevrene a chamik si klidne vyleze po vetvickách ven a kdyz chces zpatky tak zase zaleze..jinak vecinou ho mam po pokoju furt tady nekde lita nejvic je u okna a kouka ven...jinak uvb mam reptli-glo 5.0 14w je to od eko tera..a chamik uz zacina byt docela klidnejsi..uz jde videt ze neni tak agresivni..tak snad uz to pujde jen k lepsimu :) jinak oki dam na vas a odelam tu vinou revu a nahradim ji vice malima vetvickama a proc se ti tam nelibi ty stromky to je benjamin..cetl jsem ze je to v pohode do terarka pro chamika..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru