Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Experiment do školy

Zdravým, potřebovala bych poradit nějaký experiment s nějakým živým organismem. Profesor na biologii ví že mám nějaké plazy a řekl mi že by bylo fajn, kdybych zkusila něco s nima. Mám gekončíky nočni, brokésie a jemeňáka. Teoreticky bych mohla mít nějaký i s hmyzem. Jenom mě prostě nenapadá co by to mohlo být. Pravidelně chodím na ŽE, takže bych si tam i mohla něco dokoupit. U hmyzu by mě i dost zajímal nějaký projekt. Nejvíce asi se strašilkama. Nemáte nějaký népad?

Předmět Autor Datum
Přizpůsobivost oka gekončíka světlu a tmě, výdrž cvrčka při nízké teplotě, délka života švába bez hl…
Verlaine 11.09.2014 23:43
Verlaine
Vymyslet se dá prakticky cokoliv a přitom to může být blbost - stačí to dobře okecat. K tomu fakt n…
Aurifer 12.09.2014 00:06
Aurifer
Nejjednodušší je krmení vos na parapetu. Tam se dá udělat pokusů.... Jinak kniha Zvědaví přídovědci…
dumerilak 12.09.2014 08:50
dumerilak
Tak ještě záleží na jaké škole jsi - předpokládám, že na střední. Pak to není profesor biologie, ale…
Jiras. 12.09.2014 09:46
Jiras.
Jsem na střední škole, ale učitelé chtějí, abychom je oslovovali prefesore/profesorko. Nevím proč. U…
Klaudiee 12.09.2014 16:27
Klaudiee
Může se použít toto?Aminostar STIMULÁTOR RŮSTOVÉHO HORMONU Není nějaký levnější? poslední
Klaudiee 13.09.2014 09:29
Klaudiee

Přizpůsobivost oka gekončíka světlu a tmě, výdrž cvrčka při nízké teplotě, délka života švába bez hlavy, způsob lovu chameleona - popř. způsob pití chameleona, vývin plaza ve vejci, vývoj dvou skupin švábů v rozdílných prostředích (suché a vlhké),... Vymyslet se dá prakticky cokoliv a přitom to může být blbost - stačí to dobře okecat.

Tak ještě záleží na jaké škole jsi - předpokládám, že na střední. Pak to není profesor biologie, ale učitel - to je jen detail. Kamarád před lety choval strašilky, krmil je ostružníkem, který utrhl venku a v bytě ho dal do vázy. Aby nemusel chodit pro ostružník často, tak ho napadlo dát do vody růstové hormony, aby ta kytka déle vydržela. A ejhle i strašilky za chvíli vyrostly z učebnicových rozměrů. Tohle si myslím by byl taky zajímavý pokus, když jedna skupina bude krmena takhle a druhá bez hormonů přidaných do vody pro kytku.

Jsem na střední škole, ale učitelé chtějí, abychom je oslovovali prefesore/profesorko. Nevím proč. Už jsem si na to nějak zvykla, tak všem říkám profesoři. Jinak mě velmi zaujal pokus se strašilkami. Mohla bych se zeptat, kde se dá sehnat ten růstový hormon? A je nějaký druh strašilky, který se na to hodí víc než ostatní? Nebo je to jedno? Jinak moc děkuji za všechny ostatní nápady. A je pravda, že se i blbost dá pěkně okecat, že z toho je ve výsledku A:-D. S tím mám zkušenosti...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru