Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailemZamknuto Jak se správně zeptat

Dříve než položíte svůj dotaz, přečtěte si následující doporučení.

1) Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomozte plz" nebo "Dotaz" nejsou příliš vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou a přesnou odpověď. Svůj dotaz pokládejte do diskuzního fóra, ne do Zpráviček či Článků. Diskuze tam je určena k polemikám nad Zprávičkami resp. Články.

2) Používejte především vědecké názvy jednotlivých taxonů, kterých se problém týká. Českým resp. slovenským názvem také nic nezkazíte. Snažte se volit jednoznačnou terminologii a případný problém popsat co nejpřesněji.

3) Volte správně kategorie dotazů, vyhnete se problému, který může nastat s tím, že ne každý uživatel má zobrazeny všechny kategorie. Dotazy typu "....mám terárium rozměrů nn x nn x nn, co do něj...." umísťujte do kategorie "Začínáme".

4) Vzhledem k tomu, že spousta chovatelů řeší podobné problémy, může se stát, že váš problém již zde byl řešen a vyřešen. Používejte také hledání.

5) Pokud uznáte, že váš problém je již vyřešen, označte ho příznakem "Vyřešen". Usnadníte tím orientaci i dalším uživatelům.

6) Věnujte trochu pozornosti formátu textu. Nepište všechno velkými písmeny, nedělejte za každou větou tři vykřičníky či čtyři různé smajlíky. Než dotaz odešlete, přečtěte si ho po sobě ještě jednou a zkuste opravit případné gramatické chyby.

7) Chcete udělat průzkum, zajímá vás mínění ostatních, Použijte v dotazu anketu.

8) Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Vyvarujte se prosím osobních útoků a urážek.

Přejeme vám co nejvíce úspěšně zodpovězených dotazů a především chovatelských úspěchů
Váš tým tera.Poradna.net.

Předmět Autor Datum
Mám doma 2měsíční korálovku sedlatou a pořád spí ve vodě. Co to znamená? nový
Sofie 10.01.2007 14:59
Sofie
Ahoj jmenuji se Pavla a chovám agamy ,mám problém jedna pořád neroste,sice přijímá potravu,ale je ta… nový
Pavli 27.01.2007 22:30
Pavli
Dobrý den.Mám dotaz ohledně topného kamene.Přes internet sem si koupil břidlicový kámen malých rozmě… nový
PH 14.03.2007 22:02
PH
K zadávání dotazů nesouvisících přímo s článkem používejte prosím poradnu tera.poradna.net poslední
Georgij Gadjukin 19.04.2007 09:45
Georgij Gadjukin

Ahoj jmenuji se Pavla a chovám agamy ,mám problém jedna pořád neroste,sice přijímá potravu,ale je tak slabá.Na zádech se jí udělal vřídek, který praskl a měla v zádech díru,kterou napadali cvrčci.Brala antibiotika a zasipávám jí záda pudrem,protože se jí to pořád vrací když si mzslím že už je vzhráno.

Dobrý den.Mám dotaz ohledně topného kamene.Přes internet sem si koupil břidlicový kámen malých rozměrů(nechtěně) a potřeboval bych se poradit jestli na něj můžu pomocí kamnářského tmelu přilepit větší břidlici?Nebudou se z toho tmelu uvolnovat nějaké škodliviny?Přilepil bych to cementem ale mám strach že už se nebude dostatečně prohřívat.Předem děkuji za odpověď

Zpět na články Nahoru