Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Českého lovce krokodýlů málem před objektivem Deníku uškrtila krajta!

Luže - Městečko, které právě žije tradiční poutí, se mohlo stát dějištěm velké tragédie. Provozovatel jedné z atrakcí, který si říká český lovec krokodýlů a jeho umělecké jméno je Jack Jungl, při pózování s krajtou tygrovitou pro Chrudimský deník jen o vlásek unikl smrti.

Plaz čtyři metry dlouhý a těžký čtyřicet kilogramů náhle omotal jeho krk velkou silou a rychlostí. To mladík nečekal a po chvíli nerovného boje začal poklesávat v kolenou.

Díky hlavnímu ošetřovateli Karlu Jungovi, kterého přivolali přihlížející, se krajtu naštěstí podařilo ze smrtícího sevření uvolnit a český lovec krokodýlů mohl začít opět dýchat.

„Jsem skutečně překvapený tím, co se stalo. Veškerou sílu ale do útoku nevložila, to bych byl ve větším problému. Dobře mě zná, chovám ji od mláděte,“ poznamenal Jack.

Stan s živými exotickými zvířaty na lužské pouti skrývá nejen hady, ale i krokodýly či jedovaté pavouky. Tato atrakce je přírodovědná, nesnaží se oslňovat návštěvníky výstupy s podchlazenými nebo naopak vydrážděnými zvířaty.

Jack, kterému je teprve šestnáct let a je už velkým odborníkem na život plazů, obecenstvu vysvětluje zajímavosti ze života těchto zvířat. Je členem Teraklubu ze Žďáru nad Sázavou a obdivuje světově známého Steva Irwina, který zemřel před dvěma lety při natáčení dokumentu poté, co ho bodl rejnok. „Irwin je můj velký vzor, chtěl bych se mu jednou vyrovnat,“ přiznává Jack, který svůj sen prozatím plní přízviskem „český lovec krokodýlů“.

http://chrudimsky.denik.cz/zpravy_region/ceskeho-lo vce-krokodylu-malem-pred-objektivem-deni.html

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tomuhle říkám škrcení 40 kg hadem: [http://www.australiazoo.com.au/about-us/in-the-news /images/43_…
navay 07.07.2008 21:57
navay
:-D:-D:-D JAk se dívám na ty fotky, tak to nevypadá na škrcení ....... když by ho začala hadička šk…
FildaV 08.07.2008 10:59
FildaV
Slyšela jsem, že když had někoho škrtí tak se má polít studenou vodou aby přestal škrtit ... Je to p…
boaedon 09.07.2008 12:40
boaedon
Niekedy to pomaha, je to sok pre zviera, prudka zmena teploty, mam vyskusane na legosoch ked samec z… poslední
Reptil 18.07.2008 11:56
Reptil

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru