Předmět Autor Datum
No, nedivím se... Vono lovit jasoně v takovém množství je enjen naprsot zbytečné, ale opravdu i deva…
VH 01.10.2010 14:49
VH
Vlado,spatne si to precetl...bylo to 27 ks. ruznejch druhu. Nepsali kolik apollaku,treba mel jen par…
Stryxman 01.10.2010 15:25
Stryxman
no mozna by nebyli slovenssti bratia tak hrrrr kdyby se obcas napsalo ze nejaky Slovak chytal v CR c…
boa.constrictor 01.10.2010 15:32
boa.constrictor
No budu citovat slova me ucitelky ze stredni: Slovaci chranej prirodu,protoze to je to jediny co maj…
Stryxman 01.10.2010 15:43
Stryxman
Michale musím říct, že tady jsem spíš na straně boa. Sám jsem byl v létě na Slovensku rozčarovaný z…
Reptimania 01.10.2010 15:48
Reptimania
No...myslim ze jisty druh mel stesti zes ho taky nespatril :D ty vis co :P
Stryxman 01.10.2010 17:26
Stryxman
Nakonec jsem ho spatřit nemusel :-), už je doma a zcela dle zákona:-D
Reptimania 01.10.2010 18:13
Reptimania
tak to CG :) kdes ho vzal? .) A jinak,nebudes met choutky letos na JS? Ja se tam zkusim protlacit :)
Stryxman 01.10.2010 20:22
Stryxman
Zaregistruj se,ať to možem řešit pře SZ
Reptimania 02.10.2010 17:25
Reptimania
Píší tam 27 vzácných motýlů - včetně jasoně. A sorry, lovit jasoně na Slovači mi příjde dnes poněkud…
VH 02.10.2010 19:59
VH
Je to hlavne nezodpovedne...na SVk je docela kravina byt jenom videnej se sitkou :). Holt za neopatr…
Stryxman 02.10.2010 20:58
Stryxman
To, že sa tu niektorí rozhorčujete nad zatknutím pytliakov a zlodejov je iba kvôli zverejnenej národ…
miro293 07.10.2010 11:06
miro293
Doufám že čtu stejné vlákno...nerozhořčoval se tady nikdo, a pouze JEDEN člověk se v určitém smyslu…
rada Vacatko 07.10.2010 15:55
rada Vacatko
No, navíc v tom Chile to bylo malinko jinak, než píší média... A BTW, doporučuji se jít kouknout asp… poslední
VH 07.10.2010 18:55
VH

Vlado,spatne si to precetl...bylo to 27 ks. ruznejch druhu. Nepsali kolik apollaku,treba mel jen paru a zbytek nejaky modrase, zlutase atd. :) Oni nasi slovensti bratia jsou na tohle strasne hrrrr....obvzlast kdyz jses osklivej cehun.

no mozna by nebyli slovenssti bratia tak hrrrr kdyby se obcas napsalo ze nejaky Slovak chytal v CR chraneho zivocicha... Coz se zatim jak vim nestalo... Zatim to opravdu vypada ze obcane CR si jezdi na "safari" na slovensko, takze chapu ze jsou Slovaci nastvani... Sanzi se chranit aspon ten zbytek kery uz jinde (napr v CR neni)...

No budu citovat slova me ucitelky ze stredni: Slovaci chranej prirodu,protoze to je to jediny co maj a je to jejich puvodni (po rozcarovani jak k ni pristupovlai jako k turistovi z CR). On slovak do CR jezdit nemusi protoze vsechno maj u nich uz jen z duvodu lepsi zemepisne polohy. A tech par druhu co mame u nas navic...to skoro nestoji za rec .). Jak neschvaluju primo lov na kseft,ale jeden dva kousky od kazdyho druhu nikoho nezabijou....tuhle tahanici sem cetl uz v tom cervencu a hned ze to bylo urcite na kseft atd....kdyby to delal na kseft,myslim, ze si na ty jasone zajede do Stramberka...ma to bliz a je to bezpecnejsi .). Opet se zminuju,ze nehanim slovaky, sam mam neco jejich krve v zilach a cast pribuzenstva :) Akorat to nekdy prehani.

To, že sa tu niektorí rozhorčujete nad zatknutím pytliakov a zlodejov je iba kvôli zverejnenej národnosti, alebo by ste písali to isté aj keby sa jednalo o Slovákov? Zverejnená škoda bola 2660,-€, teda to nebol iba jeden jasoň, ak je jeho cena udávaná na 330,-€.
Nemám nič proti Čechom, ale podaktorí by sa mohli najprv zamyslieť, pokým niečo nezačnú robiť. V minulosti ste si zlikvidovali pomaly všetky väčšie druhy dravých vtákov, šeliem, jednému sa podarilo vypáliť národný park v Chile, lebo si "ohříval polívčičku". Možno by nebolo odveci rozmýšľať o tom, či pri takomto správaní ostane o 10 alebo 20 rokov vôbec nejaký ohrozený druh...
Zlodeji majú niesť zodpovednosť za svoje konanie bez ohľadu na rasu a národnosť.

Doufám že čtu stejné vlákno...nerozhořčoval se tady nikdo, a pouze JEDEN člověk se v určitém smyslu teoreticky těch lidí (nebo spíše odchytu jednoho, dvou kusů) zastával.

Připadá mi, že jakoby házíš kolektivně vinu na všechny Čechy, podle té věty "V minulosti ste si zlikvidovali...",...to, že nějaký Čech vypálí národní park v Chile je katastrofa a pro Česko ostuda, ale není to vina všech Čechů a už vůbec né lidí na teraporadně, každý dospělý člověk (pokud není nesvéprávný) by měl mít zodpovědnost za své činy a taky nějakou soudnost. Podle mě se situace za posledních 20 let co se týče ochrany ohrožených druhů zlepšila (ale začíná opět přituhovat - stavění krabic na ornici bez povolení, zahrnování mokřadů atd. v zájmu namastění si kapes, čím dál větší byrokracie tzn. nemožnost zasáhnout v případě nějakých neplech...). Je to věčný boj lidí, kteří mají zájem něco chránit proti lidem, které zajímá jen jejich prospěch. A mezi nimi jsou politici, kteří o tom buď nic neví, nebo jsou přikloněni té nebo druhé straně. Kromě devastace přírody (to souvisí také s celkovým úpadkem civilizace a vzdělávácím systémem) jsou vidět i lidé, kteří podnikají akce pro záchranu a obnovu, kteří např. stavějí pro vzácné obojživelníky rybníčky atd.

S poslední větou samozřejmě souhlasím.

No, navíc v tom Chile to bylo malinko jinak, než píší média... A BTW, doporučuji se jít kouknout aspoň na nějakou přednášku o Chille a především o místních jak se tam chovají.

Ochrana druhů je v ČR na mnohem lepší úrovni, za to dám nejen ruku do ohně. Znám hodně slovenských kolegů a co vím, tka v oboru, ve kterém se orientuji se hodně učili u nás... Například do ochrany přírody jako takové nikdy moc na Slovensku peníze nešli a idiotskej zákon, který neumožňoval strážcům chodit mimo značené cesty snad raději nezmiňovat. Teď je situace hodně lepší. Ale...

Já jsem naopak do zmíněného maníka šil, protože si myslím, že lovit jasoně na Slovensku je hnusné... Přeci jen, motýli nejsou jen položka v albu. Proto se mi příčí i přístup jeden dva kousky do sbírky - na mnoha místech je zrovna pro jasoně i tohle špatně. U většiny ostatních je tohle diskutabilní.

Ale BTW ono tam stejně většina opravdu významných druhů pomalu vymře. C. chrysotheme je hin, C. myrmidone je na posledních třech místech (ale něco se tam děje). Nížinné poplace L. morsei jsou téměř hin... Horští okáči rodu Erebia jdou do kytek... Víte proč? protože se nepase... Jeďte se kouknout třeba na Zádiel - jedno z nejkrásnějších míst, které an Slovensku je. Je to zarostlé až bída :( A ruměnice turňanská tam už skoro není, stejně tak celá řada druhů (ale ruměnice je subendemická)...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru