Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Křížení

Zas tak vzácný případ to není, nepozorovala jsem to zdaleka jenom já u svých zvířat. On si pár samosebou musí sedět, protože co se týče toho odmítání samce, tak samice jsou vesměs schopné rozpoznat kvalitu partnera a pokud se jí nelíbí, tak ho prostě nepřijme. Mně to kočky dělají taky, když se mrouskaj...ony teda nastavujou i Pepanovi (vořech) a světe div se, když byl mladší, tak jim na to klidně přistoupil ::) Ten imprinting je něco trochu jiného...ono samci lam, pštrosů, klokanů atd berou člověka- chlapa taky jako sexuálního soka, je to poměrně časté. Zvíře se z nedostatku kontaktu s vlastním druhem ztotožní s člověkem až do té míry, že pak nedokáže vycházet s vlastním druhem- viz pokusy vrátit kytovce odchycené jako mláďata, jež celý život žili v delfináriích do přírody- oni se pak nedokáží připojit k vlastnímu druhu a vrací se k lidem, protože se "polidštili" a nedokáží ani komunikovat s vlastním druhem. totéž např. laboratorní potkani, pokud byli od mala delší dobu jen s majitelem- s jinými potkany maj problém a na člověka naopak mohou zkoušet dominanci (problém s tím mívaji majitelky- dívky nebo kluci cíťové, co vyskakujícímu se potkanovi nedokážou vysvětlit, kdo je šéf :-))

Co se týče těch kopulatorních chování- z hlediska alfy- na podřízenou to projev dominance a to se samozřřejmě té podřízené nelíbí, ale ony to dělají často i 2 bety se stejnou pozicí v hierarchii a tam už se u toho dá pozorovat i určitý projev libosti.

Jinak samozřejmě je pravda, že v přírodě na plané sexuální hrátky maj zvířata mnohem méně času a energie, protože mají jiné starosti. Ale ono to je srovnatelné i s lidma, přírodní národy (ač se to může nezdát, třeba u černochů) taky nesouložej tak často, jako člověk v civilizaci, co je "zajištěný".

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality