Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Křížení

Zas tak vzácný případ to není, nepozorovala jsem to zdaleka jenom já u svých zvířat. On si pár samosebou musí sedět, protože co se týče toho odmítání samce, tak samice jsou vesměs schopné rozpoznat kvalitu partnera a pokud se jí nelíbí, tak ho prostě nepřijme.
Tak já to nemyslel tak, že to je až tak vzácné, že se to stalo pouze u Tebe, nicméně pořád je to fakt minimum případů, které se opět dějí v našich chovech, resp. domácích podmínkách. Ten imprinting mám na mysli nyní tam, kde jsou zvířata odchovaná na flašce, zvířata braná od matek v brzkém věku, než vůbec dochází ke srovnání vlastní sexuality (koťata, štěňata), zmiňované případy zachráněných a odchovaných kytovců atd.
U Tebou jmenovaných jde o klasickou dominanci vůči soku, tam to bude mít na svědomí hladina testosteronu víc, než nějaký imprinting, jen to vnímání člověka, kterého znají od mala je prostě jiný a jsou schopni ho zařazovat "mezi své". Hřebci dokáží být taky nebezpeční ženám, přestože na flašce odchovaní nebyli a vyrůstali ve stádě, takže nemůže být řeč o nějakém vtištění ženy jakožto sexuálního vzoru.

Ps:Mě už druhý den pronásleduje moje hárající fena, takový výraz jsem v životě u ženské neviděl..:-D

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality