Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rituální podřezávání želv v Bangladéši

... jich pár sežerou místní...:?:

Je mi líto, ale to už pár let prostě není pravda. Pochopitelně, ničení biotopů je ničí strašlivým způsobem, neřekl bych ale, že to je děláno až tak ve jménu kapitálu, to je čistokrevný levičácký volovinismus non plus ultra:-/. Spíš ve jménu toho, že dotyčnému neudělali dvoucihlovou sterilizaci po pořízení čtvrtého dítěte...:-p
Pravda to možná bývala v době, kdy se pro pár obyvatel dopravovaly na povozech tažených volem nebo bu-volem. Od určitého počtu obyvatel na jednotku plochy prostě není přijatelné, aby zdroj potravy (byť sváteční) byl získáván z přírody sběrem nebo lovem. Češi by, kdyby nebylo chovu ryb v rybnících, v rámci oslavy Vánoc divoké ryby vylikvidovali rovněž.:-?
Nad košer nebo halal zabíjením krav či jiného jatečního zvířectva jest sice možné se pozastavovat a to kritizovat, nicméně na stav divokého pratura (již vyhubeného) v přirodě to nemá nejmenšího vlivu.
Tvrdit, že v Čině se na tržištích dají za babku koupit raritní želvy už taky asi 5 - 7 let není pravda, míra vydrancování prostředí je větší, než se nám z druhé půlky glóbusu vůbec může zdát. Ano, je možné snadno koupit kožnatky Pelodiscus sinensis, z hromadné faremní produkce, jiných želv už zdaleka tolik není a pokud vás budou Číňané považovat za provokatéra, ukážou vám tak maximálně Trachemysku (to je na jídlo jen pro chudé Číňany). Několik raritních druhů rodu Cuora, konkrétně cyclornata, trifascia, mccordi a zhoui jsou v Čině dokonce dražší, než v západní Evropě.
Jde zde o jinou drobnost - totiž náboženské "krytí" celé záležitosti, díky kterému do věci nezasahují ani místní orgány obdobné ČIŽP (byť ty se v těchto končinách vyznačují obecně mírou nekompetentnosti a korupce nesrovnatelnou dokonce ani s Českou republikou).:x:

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality