Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Smutný důsledek úřednické arogance

Nechapu, ze to nedokaze Zoo, ze ma osetrovatel do tolika ci tolika, me vbubec nezajima, neudrzi zvirata, tak jim seberu licenci tecka.
V ZOO jsou 2 typy lidi/osetrovatelu:
1) nebavi je to, delaji to proto, ze nenasli nic lepsiho a po nejaky dobe pujdou dal...
2) nadsenci co tam makaji za opravdu smesny peniz (vlastni zkusenost)

Pak je tu dalsi vec - obcansky zakonik a zakonik prace. I kdyz by osetrovatel nevim jak moc chtel, tak skratka jakmile mu konci sluzba musi domu. Na pracovisti se nesmi zdrzovat dele, pokud to nema schvaleno svym vedoucim - vyjimka se udeluje u zvirat vyzadujicich zvysenou peci = porody, odchyty, vet. osetreni, atd.

Samostatnou kapitolou je financovani ZOO - prachu je malo, udrzba pavilonu + kvalitni zradlo take neco stoji a setri se kde se da. Jestli je to na ukor zvirat nepolemizuju. ZOO musi najit stredni zlatou cestu - vyvazene hospodareni, zajem divaku, zdravi zvirat.

Je to prilis komplexni problem nez aby se dalo pausalizovat, ale vcelku souhlasim, ze zvirata u domaciho chovatele specialistu jsou na tom lepe. Ale taky si muzeme sypat popel na hlavu i my - kolik je tu vlaken kdy "radobychovatel/petkar" resi problem, ze nema na kvalitni cvrcky/vitaminy/zarovku/terarko/atd?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality