Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nova vyhláška o chove nebezpečných živočíchov na Slovensku

Koukám že se jedná o bezhlavý kříženec mezi původní českou vyhláškou o chovu nebezpečných živočichů a moderně pojatou vyhláškou o chovu zvířat vyžadující zvláštní péči. Aby si nepřišel o nic ani fajnšmekr, počítá se s tím, že běžný terarista chová i gaviály a komoda či pandy.
Suprové je zařazení sklípkanů rodů Ceratogyrus sp., Citharischius sp., Haplopelma sp., Heteroscodra sp., Poecilotheria sp., Pterinochilus sp., Selenocosmia sp., Stromatopelma sp. a taktéž obohacení o štíry, kteří doposud usmrtili po celé Evropě miliony chovatelů - Androctonus sp., Buthacus sp., Buthotus sp., Buthus sp., Centuroides sp., Leiurus sp., Parabuthus sp., Tityus sp. :-D
Parodií je umístit tam z paryb žraloky, kterých je v soukromých akváriích vyjma máček "mraky" (za mnou zrovna plave samice černocípáka a dva citroňáci:-D), zatímco dotyční při tvorbě asi ještě neměli v encyklopedii, z níž to opisovali, dnes běžně chované potamotrygony. Archaismem z vyhlášky o nebezpečných druzích je převzetí či ponechání rohatek a dendrobatek, přičemž jim vypadli hrabatky:-D, kajmanky a nesmyslné pokračování ve stanovení nebezpečnosti u ještěrů s adultní délkou přes metr (jsem zvědav kolik lidí tam bude teď hlásit iguany, ctenosaury, blavory apod.), stejně jako nebezpečnost hadů dosahujících délky nad tři metry.
Vodní nádrž a podmínky pro chov hadů nemá cenu komentovat, polovina druhů by se v té nádrži utopila, nebo měla respirační potíže kvůli nadměrné vlhkosti, stejné nesmysly jsou i u savců. To, že třeba skunk se chová jak v Evropě tak především za mořem běžně doma v mutacích pomalu častěji než fretka a tudíž je na něj vlivem domestikace už jiný pohled asi taktéž nemá cenu komentovat. Na jednu stranu evidentní snaha nacpat tam co se dá, na druhou stranu ovšem bez aktuálních znalostí potřeb konkrétních druhů zvířat (je zajímavé, jak mají laici zažito, že zvířeti dělá dobře co největší prostor bez ohledu opět na specifika druhu, kdy dost často méně znamená více) a zároveň přihlédnout k celkovým chovatelským trendům ve světě.
No to bude papírovačka, jestli tam půjde každý zodpovědný se svou poeckou, buthusem. A podle odstavce 3 a 4 paragrafu 3 bude muset na nákup rohatky držet kupní smlouvu, vypisovat, kdy zvíře koupil, od koho, kdy mu zvíře chcíplo a následně dojít na veterinu rohatici nebo dendrobatku zpopelnit:-D Jestli ještě někdo vyleze s čipováním dendrobatek nebo rohatek, tak to nebude mít chybu..
A hlavně pak nevyhodit tyhle "cenné papíry" po dobu dalších pěti let, kdyby došla veterinární kontrola.
Nemám slov

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality