Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nova vyhláška o chove nebezpečných živočíchov na Slovensku

Tady je TP, takze je jasne, ze kazdeho z vas napadaji pouze zalezitosti tykajici se zajmoveho chovu. Jenze nektere druhy sou tam i proto, ze v clenskych statech se na nich provadeji experimenty, jsou v soukromych vivariich, pripadne farmach, obchodech a pod - ja vim, neni jich moc, ale i kdyby byl jen 1, tak se na nej musi pamatovat.
Kajicne priznavam, ze sem jednim z onech "neoficialne oslovenych", s nimiz byl navrh na zacatku konzultovan (rozmery ubikaci, jedovati plazaci, atd).
Na obhajobu mou + uredniku z pocatku potravniho retezce byrokracie + odborniku, kteri dali pripominky musim uvest: Nejdriv to bylo fajn, dokonce to melo hlavu a patu, i kdyz sme museli sesouladit smernice clenskych statu EU (proto ty "zajimave" druhy) a ruzne naozory ruznych odborniku a uredniku (zkuste si nekdy sednout s lidma, co maji jiny nazor a udelat z toho kompromis, ktery nikoho neposkodi). Pak se to ale poslalo na pripominkovani na jednotlive resorty a parlament - a tam to zacalo... Lobing, potreba vyjadrit se od kazdeho poslance, ktery o tom nemel ani paru - "tohle je moc slozity, tohle tam nechci a tohle tam chci", atd... Nase navrhy byli temer do posledniho smeteny ze stolu, pripadne upraveny do sileneho paskvilu a vysledek mate pred sebou - neskutecne to skratili (chapu, ze zakon ma byt co nejjednodussi, ale tohle je opravdu zlomek puvodniho navrhu) a temer predelali do puvodni podoby. Aby si praci zjednodusili, tak se inspirovali vyhlaskou z CR, do ktere vtesnali pozadavky od EU.
Ano vim, vyhlaska je v konecne podobe des, ktery u spousty druhu postrada zdravy rozum a pro zvirata je dokonce zhoubny. Nicmene, pokud vim, tak bude predlozen novy zakon (otazka je ovsem kdy a v jake podobe) a tam by se melo novelizovat (opet) i vyhlaska. Byrokracie prece neni nikdy dost - boj s vetrnymi mlyny nikdy nekonci.
Muzeme s tim nesouhlasit, nicmene, pokud plati, tak se jim bud budeme ridit a nebo ne - jenze pak poneseme nasledky, kdyz se na to prijde. Ja doufam, ze opravdu dojde k brzke novele, ktera se bude odvijet od jiz noveho zakona (doufam, ze bude lepsi - nu coz sem najivka) a tim padem bude logictejsi. Nicmene, me dosavadni zkusenosti spis davaji za pravdu memu profesorovi, ktery me ucil Pravo zivotniho prostredi a vzdycky nam rikal: "ukazte mi jediny zakon, ktery je nastaveny tak, aby trestal jen ty zle a zaroven neposkozoval nevinne".

Panove a damy, drzte nam palce - budeme to potrebovat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality