Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nova vyhláška o chove nebezpečných živočíchov na Slovensku

že v zákoně jde právě o odbornost
Jo, ale tohle je vyhlaska, ktera upravuje stary zakon a implementuje do nej EU keci (navic zakon se ma pripravovat novy, ale nejaky ten rok to potrva)... Sice by mela byt jeste odbornejsi, ale proste politikum se to nelibilo. Primarni zamer byl, neco prijmout do vyprseni terminu. Byla vlada, ktera koncila, nova ktera hlasal zruseni ministerstva Zivotniho prostredi (mimochodem ho nezrusila, pac EU fondy jsou jest furt lakave), atd - proste bordel.

EU ty smernice vydava prave po dohode clenu danych vyboru - tam ma kazdy stat sveho zastupce (vcetne CR). Ty se na necem dohdonou a pokud to schvali EU parlament, je to zavazne pro clenske staty. Jsou na to ruzne lhuty, protoze kazdy stat ma jinak slozity zakon, odkazujici na jine zakony atd. Opet - bordel.
Co se USA tyce (nejaky cas sem ta pobyl) - jo, kazdej stat ma vlastni zakony, ale ty museji byt v souladu s federalnima a s ustavou. Az takova svoboda tam neni (nejen v zakonech).

Konkretni mena nevim - v potravnim retezci sem byl na nejnizsich prickach (jak sem psal, byl sem "neoficialne" pozadam o konzultace a rady). Vzhledem k tomu co sem napsal v prvnim odstavci (ten bordel s vymenou vlady) pochybuju, ze tam ti lidi vubec este jsou. Ted tam budou jiny - stejni...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality