Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Však ona to EU myslí dobře. Musíme se chovat zodpovědně k životnímu prostředí, tak snížíme spotřebu…
halapremek 31.08.2012 12:00
halapremek
I když by EU neměla dlouhého trvání, tak nepočítám že po zrušení výroby klasických žárovek by bylo m…
Iceman 31.08.2012 12:22
Iceman
Můžu se zeptat čím je chcete u těch hadů nahradit?
MF 01.09.2012 15:13
MF
Tak u hadů je důležité pouze teplo a nějaké doplňkové světlo kvůli fotoperiodě. Již teď používám ve…
Iceman 03.09.2012 17:02
Iceman
Prosím, poraďte mi někdo, pro co mám jít do obchodu, v technických věcech asi zůstanu jen blbá žensk… poslední
Sharkie 20.09.2012 10:48
Sharkie

Však ona to EU myslí dobře. Musíme se chovat zodpovědně k životnímu prostředí, tak snížíme spotřebu el.en. zákazem klasické žárovky. To, že si místo 60W žárovky pak člověk do místnosti narve lustr s 3ks 18W, aby se v ní trochu dalo rozlišovat kde je co, to už je nepodstatné. Celá EU je jeden velkej špatnej žert, který snad nebude mít dlouhého trvání.

I když by EU neměla dlouhého trvání, tak nepočítám že po zrušení výroby klasických žárovek by bylo možné jí opět nastartovat. Jinak já mám ještě zásobu žárovek na několik let dopředu a také vymyšlené čím je v budoucnu v teráriích nahradím (u hadů). Jen se mi těmi úsporkami a zářivkami nechce svítit ani v obytných místonostech:-/.
Má někdo infomaci zda se zákaz v budoucnu dotkne například lineárních halogenů a jestli to nemůže mít vliv na prodej UV výbojek atd.? Zkrátka čeho všeho by se to uještě mohlo dotknout.

Tak u hadů je důležité pouze teplo a nějaké doplňkové světlo kvůli fotoperiodě. Již teď používám ve většině terárií infračervené žárovky a ty obyčejná právě jen kvůli světlu. No až nebudou tak budou v teráriích jen zdroje tepla a nějaká zářivka kvůli světlu. Horší je to samozřejmě u ještěrů.

Prosím, poraďte mi někdo, pro co mám jít do obchodu, v technických věcech asi zůstanu jen blbá ženská. Řízením osudu mám 5 hadů a žárovky mi dochází. U všech je objímka s velkým závitem. Terárka z osb jsou:
200dx90hx90v cm - krajta tmavá
170dx90hx70v cm - hroznýš královský
170dx90hx90v cm - krajta ametystová

Pak mám 2 skleněný terárka
80dx40hx40v - guttka
100dx40hx40v - regiuska

Co s tím? Topný kabel ani kámen nechci, s radostí na to budou chodit na záchod. Infražárovky zní nadějně, ale jak mám poznat jak silnou vzít? A mají to normálně v Hornbachu nebo kde to koupím? Zářivku i s tím vlastním svítidlem asi koupit umím, ale jak poznám, že to usvítí? Záhada na záhadu. Ti mi dali.:.(

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru