Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
hm, slováci už se začali opičit po jiných státech eéů. Obávám se, že sem to časem přijde taky. Stačí…
Aurifer 26.09.2012 15:50
Aurifer
Takže bulíka ti zakážou, že může být nebezpečný - ale vlčák, dobrman, atd.. tomu, kdo to vymyslel,…
AbE 26.09.2012 17:25
AbE
hlavně nejvíc pokousání je od vlčáků a roťáků, ale oni nechtějí zakázat jen "bojová plemena", ale i…
Uroboros 26.09.2012 18:21
Uroboros
Máš pravdu Urobos, je to tak. I ve svým okolí znám hodně lidí, co je pokousal ovčák, jsou ostrý jak…
lucjana 26.09.2012 18:32
lucjana
Mě se především líbí to, že se s nimi dalo žít nejedno staletí a najednou to nejde. Přitom možnosti,…
Epanterias 26.09.2012 19:56
Epanterias
To si trosku pletes. MInulost a soucasnot jsou naprosto rozdilny veci. Mě se především líbí to, že…
Radek 27.09.2012 10:26
Radek
To si trosku pletes. MInulost a soucasnot jsou naprosto rozdilny veci To jsme se Radku nepochopili.… poslední
Epanterias 30.09.2012 20:18
Epanterias
Opet to, co me stve nejvic a smer, kterym se dava i nase zeme. Kolektivni vina, tento trend je v mno…
Roker 27.09.2012 07:50
Roker
kavkazáky (pravda, ty jsou vyšlechtění proti lidem, ale stejně jde o výchovu...) Aha a já si vždyc…
anakonda 27.09.2012 08:56
anakonda
tak přímo proti lidem byli vyšlechtěni snad akorát brazilská fila (odchyt uprchlých otroků) a Boerbo…
Aurifer 27.09.2012 10:42
Aurifer
firmy a pastviny za chvíli asi bude hlídat smečka čivav nebo co :x: já osobně jdu do hyen :-D Někdo… nový
MadMike 28.09.2012 08:44
MadMike
:-D To Aurifer to je přesně ono rošmelcovat předek atˇ se nemohou množit:-D Jak máš uvedeno stím kvě… nový
Petrš 28.09.2012 15:33
Petrš
Nejděsnější pes, kterého znám je hysterický a nervní krysařík mé tety. Debil na n-tou, porád jen ječ…
Y Draig Goch 27.09.2012 11:47
Y Draig Goch
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak- snc6/603327_475005539206619_1953910176_n.jpg nový
johny13 30.09.2012 10:44
johny13

hm, slováci už se začali opičit po jiných státech eéů. Obávám se, že sem to časem přijde taky. Stačí, aby nějakej další aktivní blb dostal funkci a vydupe si to..rozum bohužel v tomhle státě nemá moc šanci :-(
Mimochodem, když zakazují "bojová plemena" -ne že by vůbec něco takového existovalo, to hodlají časem zakázat i třeba služební plemena? Nebo psy nad určitou hmotnost? Protože ta mohou být také potenciálně nebezpečná.

hlavně nejvíc pokousání je od vlčáků a roťáků, ale oni nechtějí zakázat jen "bojová plemena", ale i ovčáky, kavkazáky (pravda, ty jsou vyšlechtění proti lidem, ale stejně jde o výchovu...), ono není málo pokousání ani od jezevčíků či teriérů všeobecně, mne už rafnul i jork či třeba čivava a to bych skoro zapoměl na nervní krysaříky :-)

A co že tím dokáží? Zlikvidovat chov papírových - vyrovnaných zvířat. Ale nevyřeší to vůbec nic. Stejně jako 14-ti denní prohibice, mrtvý či jen přiotrávení přibývali stále...

Prostě zase výmysl napřesdržku, kterej je k ničemu. Jsem zvědav, kdy začnou kastrovat vrahy a jiné útočníky... :-D Když to má v genech pes, tak logicky i člověk a změnit to podle nich nejde...

Máš pravdu Urobos, je to tak. I ve svým okolí znám hodně lidí, co je pokousal ovčák, jsou ostrý jak pily - vše je o výchově a nedá se to takto škatulkovat. Lidi jsou hloupý a jdou jak ovce s davem, jeden řekne moudro a ostatní to opakujou.
Věčný diskuze o " bojových plemenech" mě lezou krkem!!]:(
To je jak skoro každej člověk na ulici se mě ptá jestli můj pes je ten " bojovej" ( je to Ridgeback)
....bez kometaře.
Ale nebojte ještě pár ušktnutí propraný medii a bude zákaz chovu jedáků....
Fuj k blití..

Mě se především líbí to, že se s nimi dalo žít nejedno staletí a najednou to nejde. Přitom možnosti, zajištění, domáhání práv a další věci jsou naprosto někde jinde. Místo dobrého prověřování těch mediálních průserů, jež se nakonec v tichosti spláchnou, jelikož se velmi často ukáže naprosto jiná pravda a postihů, pokud se zavinění prokáže, bude se něco zakazovat. Nevadí. Lidé si pomohou. Před zákazem pitbulterierů ve Francii jich tam bylo deset tisíc. Několik let po "fungujícím" zákazu už 40.000. Když se postavila mimo zákon v jistých zemích určitá plemena, lidé si také poradili, začala se tato i jiná plemena křížit a na jejich držení se už chov nevztahoval, takže se s nimi provádělo veselo dál, co se jen zalíbilo. A pochopitelně, že ani tam zákaz nevymýtil nic. Moc se mi líbí příměr se zákazem kuchyňských nožů. Má to každý, na rozdíl od psů s ním docela často někdo zabije. Zakážeme je? O autech ani nemluvě. Neexistuje větší regulátor početnosti Homo sapiens v civilizovaných zemích, než je automobilová doprava. Chodí se pěšky? Zakážeme auta?

To si trosku pletes. MInulost a soucasnot jsou naprosto rozdilny veci.

Mě se především líbí to, že se s nimi dalo žít nejedno staletí a najednou to nejde.

Zijeme v jine dobe. V minulosti tyto tzv. bojove psy chovali lide, kteri jim rozumeli a uzivali je pouze k tomu ucelu, pro ktery tito psi byli slechteni. Tzn., kdo mel pitbula temer vyhradne s nim zapasil, kdo mel ovcaky (z byvaleho ruska a vychodu), temer vyhradne s nimi hlidal stada potazmo majetek. Takze se tito "problematicti" psi nedostavali do rukou tem, kdo umi pochovat v naruci kocicku, ale mysli si, ze je chovatel lvu.
Dnes si tyto psi kupuji hnupove, kteri o nich temer nic nevi. Vlastnosti psu, kvuli kterym byli tito psi po staleti vybirani a kvuli kterym byli tito psi slechteni jsou potlacovany, proto to vypada tak, jak to vypada a hnupove, co tomu nerozumi, ale maji moc (novinari, politici, apod.) pak na zaklade toho mohou vymyslet kraviny jako je zakaz "bojovych plemen".

To si trosku pletes. MInulost a soucasnot jsou naprosto rozdilny veci

To jsme se Radku nepochopili. Zjednodušeně řečeno na světě vpodstatě neexistují plemena, jež nemají v krvi buldoky, býkohryzy, psy na zápasy. Já tedy nehovořím předně o psech na dog, bull či bearbaiting, mám na mysli psí rasy obecně (já sám chovám tyto psy už víc jak deset let a po zkušenosti s jinými plemeny můžu říct že není jediný důvod dělat rozdíl mezi psími rasami co do bezpečnosti či nebezpečnosti, takže pro mě něco jako "bojový pes" neexistuje) a historii po celém světě. Mám na mysli pokousání, usmrcení apod., ať už stafordem, malamutem, nebo kříženci vlků. Nikdy na tom lidé nebyli co do možností čehokoliv lépe a nikdy na tom nebyli co do inteligence hůře. I ve starém Římě byly zákony, jež řešily pokousání cizím psem apod. A rozhodně se tehdy psi nehlídali tak, jako dnes, aby se něco takového stalo bylo daleko "dostupnější" než dnes. Bohužel tupost dnešních lidí, důvěra v každou zprávu, jež se objeví v médiích, ať už je smysluplná či nikoliv, hon za senzací, prodejností, potřebou vytvářet bázeň a strach, ale také potřeba nekazit si kšefty s vlastními psími rasami (viz Anglie a důvod zákazu pitů a stafů versus prodejnost anglického bulteriera), nebo naopak zpoplatnit něco, zač se ještě neplatí, jsou důvody pro vznik pokroucených rasistických zákonů, jež mají na oko vylepšit "bezpečí" veřejnosti. I dle statistik je jasné, že psích útoků není víc, jedná se o sestupnou tendenci a vzdor tomu, že třeba pseudopitů a jejich kříženců bez game testů, bez toho, že by ještě čtyři generace zpět pamatovali ring a měli srdce psích gladiátorů, jde tyto případy spočítat na prstech jedné ruky. Nemíchám sem rvačky psů, ty jsou na denním pořádku každé vsi, každého města, které má víc obyvatel. To bylo a bude, tak jako se denně porvou desítky lidí po hospodách a nikdo z toho nedělá halo, přičemž už to nelze u nich svalit jako u psů na instinkt, nebo geny.
To, že se dnes z každého možného plemene dělá modní prvek, nebo je pes jakýmsi doplňkem rodiny, je věc druhá. Moc hezky je to vidět na maďarských viszlách, beaglech a dalších loveckých plemenech, jež žádnou pořádnou "domestikací" neprošla a na vodítkách se většina chová stále přirozeně, asi tak jako "vodítkoví" malamuti, samojedi a nebo alaskáni...

Opet to, co me stve nejvic a smer, kterym se dava i nase zeme. Kolektivni vina, tento trend je v mnoha vecech, od dani pocinaje, pres dopravu az po chovatelstvi... Snad mi rozumite jak to myslim. Pokud bych nemel dobry zaludek, napsal bych, ze je to k zbliti. Takto musim souhlasit s kolegou vyse a s Auri, ze by bylo zahodno jim trochu "domluvit" 3-[

Sorry za diakritiku, pisu to z mobilu.

kavkazáky (pravda, ty jsou vyšlechtění proti lidem, ale stejně jde o výchovu...)

Aha a já si vždycky myslel, že všichni pastevci byli vyšlechtěni na ochranu stád a je jedno, zda se jedná o člověka, vlka, rysa, medvěda popř. tygra. Zde se jedná o stará "přírodní" plemena, která se mnohem více řídí instinkty než jiná přešlechtěná plemena.
Přesně takovéhle výroky napomáhají těm, co ty zákazy navrhují. To, že člověk některá plemena zneužíval k jiným účelům, než ke kterým byla vyšlechtěna, už je věc jiná.

tak přímo proti lidem byli vyšlechtěni snad akorát brazilská fila (odchyt uprchlých otroků) a Boerboel (pes bránící majitele a jeho majetek proti černochům), kavkazák je pastevecký pes. Ale stejně jako předchozí plemena je to SUP-má vlastní názor na to, kdy je vhodné na co zaútočit a výchova s tím nic moc nenadělá. Protože to byli psi na ostrahu života majitele a jeho majetku, vyšlechtění na to, aby se sami rozhodovali, protože hlídali sami na větší ploše (resp. více psů, ale bez majitele). Fila může být sebemilejší ke své rodině a vůči ní sebeslušněji vychovaná, ale pokud někoho nachytá na tvém pozemku, no tak ho prostě rozšmelcuje. Při útoku ji neodvoláš jako třeba vlčáka a to se o to můžeš snažit sebevíc. Protože to prostě není pes vyšlechtěný jako služební plemeno a má využití k hlídání domů, pastvin nebo areálů s tím, že musí být zajištěn, aby se odtamtud nedostal. A aby se někdo nedostal k němu, protože v opačném případě ho pes pravděpodobně zlikviduje. Je to pes pro někoho, kdo zná specifika této rasy a umí si toho psa zajistit. taky nutno přiznat, že napadení těmito plemeny není přehršel, protože si je blbci většinou nepořizují. Jenže tohle se těžko vysvětluje zákonodárcům, ti prostě zakážou potenciálně nebezpečné plemeno a basta. takže nám domy, firmy a pastviny za chvíli asi bude hlídat smečka čivav nebo co :x:. JInak třeba v některých zemích Německa se na seznamu nežádoucích psích plemen vyskytla i bordeauxká doga- absolutně nechápu proč.

:-D To Aurifer to je přesně ono rošmelcovat předek atˇ se nemohou množit:-D Jak máš uvedeno stím květem,který neuvadne to je přesně tak ,jenže v poslední době to kvete nějak moc a všude.K těm bordákům jeli jsme nedávno přes Německo 4× mně stavěli a 2× chtěli nějaké zvláštní dokundamenty, až se pes nas... a jak zahlédl uniformu řádil jak dˇas.To si nedovedete představit jaká to byla cesta.

Nejděsnější pes, kterého znám je hysterický a nervní krysařík mé tety. Debil na n-tou, porád jen ječí a rafe - nelze mu umýt tlapky, vyčistit oči, zuby...
A náš faraon, prý primtivní plemeno je nakonec vychovanější, než ledasjaký jiný pes.
Mimochodem, já po včerejším večeru hlasuju pro zákaz chovu koček... :-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru