Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Co chystají v Bruselu.

Když jsem teď viděl výroční statistickou zprávu legálních importů Citesových zvířat z let 2000 - 2005 jen do EU (přes 1.500 000 exemplářů plazů a obojživelníků). A kolik se sem ještě asi dostalo zvířat v letech do roku 2012:?:, ...a neCitesových zvířat :-/.
Ikdyž; kdo ví jaké % těchto zvířat přežije a dostane se do rukou solidních chovatelů:-/. V tomhle se asi bude muset dobudoucna opravdu něco změnit. Na některé (hlavně masové) dovozce si myslím by měl být vyvíjen tlak, aby se o zvířata postarali co možná nejlépe (než se dostanou k chovateli).
Když se ale dívám na každoroční nabídky zvířat z odchovů v ČR (i EU), věřím že jak budou geometrickou řadou růst počty chovaných zvířat, bude stále obtížnější chovy zakázat. Pořád věřím na zdraví selský rozum.
A ikdyž je mi jasný že nechovatelská veřejnost nám asi nebude nikdy přát, těší mi že direktiv z Bruselu už začínají mít plné zuby lidi i v jiných činnostech.
Vím že škodolibost je hrozná vlastnost ale přesto mi tak trošku potěšilo, když včera v Moravcově pořadu na Čt. 24 si stěžovala úspěšná podnikatelka jak je nemožné plnit nové a nové směrnice, a nařízení které přichází v neuvěřitelném množství z EU. A jak jsou některé úplně nesmyslné.
Pořád věřím že jednotlivé státy EU budou pomalu přicházet na to, že Brusel a europarlament škodí regionům.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality