Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zvíře jako zbraň

Soukromý chovatel...
Zrovna tohle jsme včera řešili a ta památná věta "Dyk se to může stát i zkušenému ošetřovateli v ZOO!" mi ještě zní hlavou...
Trochu nesouhlasu - ve spoustě zoologických zahrad byla a jsou chována zvířata v mnohem horších podmínkách, "domácí mazlíčci" trpí v mnohem horších podmínkách, zvířata určená ke konzumaci/jinému využití nápodobně... a tady se řeší jeden mladý lev, který vypadal celkem spokojeně, paranoia sousedů, že nejspíš tráví celé hodiny tím, že se podhrabává v krvelačné touze zardousit všechny děti v okolí... Bordel v kleci? Naše tři kočky, když se pustí do papundeklové krabice takhle zasviní předsíň během deseti minut. Nevím, jestli tam byly výkaly, což by byl problém, to fakt vidět nebylo. Lov? Většina těchto zvířat v životě neviděla nic, než právě ty mříže, limitující jejich pohyb a o lovu ani neslyšela... A že jsou šelmy v zoologických zahradách překrmené a tučné? Nic nemá na ohavně tlustého a vyžraného žraloka v pražském Mořském světě. Daň za slávu, však víte jak vypadal na stará kolena Elvis... :-)
A dneska vešel bývalý zaměstnanec do sídla firmy a zastřelil tři lidi - žádný tygr, lev, krokodýl, jedovatý had nebo pavouk, který by utekl chovateli. Homo sapiens, prosím pěkně. Zakážeme jejich chov?
Soukromý chovatel je limitovaný tak leda tím, že nemá doma (pokud není rozumný a schopný) uspávací pušku a pět dalších kolegů, kteří by mu situaci pomohli zvládnout. Když bude člověk pečlivý a schopný, může i většímu exotickému tvorovi dopřát celkem spokojený život.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality